derby doar o jumătate de meci. csu s-a sufocat în sfertul trei cu clujul!

calota si hardyCSU Sibiu a pierdut al treilea meci consecutiv în prima grupă valorică. Duminică seară sibienii au evoluat excelent în primele două sferturi, dar după pauză echipa care a condus ostilitățile pe parchet, a fost cea a Clujului, care s-a impus la final cu 65-76 (17-19, 16-13, 12-21, 20-23). Americanul Guirdy a plecat de la Sibiu.

Derby de Ardeal a fost cu adevărat derby doar jumătate de meci. Sibiul și Clujul s-au duelat cap la cap în primele 20 de minute. Clujenii au început mai bine și în primele minute aveau un avantaj de 7 puncte pe tabelă, dar Lalovic și Hardy au readus imediat Sibiul în joc. Sfertul doi s-a jucat la fel, dar CSU a punctat mai bine pe tabelă, iar la pauza mare scorul a fost de 33-32 pentru universitarii sibieni.
A venit sfertul trei, unul de coșmar pentru sibieni. Clujenii au marcat în cinci minute pe bandă rulantă, în timp ce Sibiul nu a înscris nimic. Oaspeții au avut un ”run” de 12 – 0, iar acest lucru a fost decisiv până la final. Elevii lui Țenter au reușit să își adauge 21 de puncte pe tabelă în dreptul lor, în timp ce echipa lui Fleșeriu nu a marcat de 12 puncte. Sfertul patru a fost parcă unul de palmares. Clujul nu a lăsat Sibiul să se apropie deloc pe tabelă, la mai mult de opt puncte. S-a terminat 65-76, pentru oaspeți, iar CSU nu reușește deocamdată să spargă gheața în fața echipelor de calibru din prima grupă valorică, iar aseară unii jucători au părut obosiți și fără vlagă. Calotă și Paul nu au mai strălucit ca altă dată și în aceste condiții randamentul slab al celor doi s-a resimțit și în jocul echipei lui Dan Fleșeriu. Pentru Sibiu urmează acum o deplasare la Craiova, acolo unde miercuri joacă împotriva celor de la SCM U, iar după aceea vine meciul cu cei de la Steaua, lunea viitoare de la ora 18.00.

CSU:
Gilbert 17, Hardy 16, Lalovic 13, Mijajlovic 9, Calotă 5, Paul 3, Harrison 2.

U Cluj:
Dykes 15, Tody 14, Pasalic 12, Adamovic 16, Baciu 2, Torok 5, Kuti 2, Zigeranovic 8, Guțoaia 2.

Guirdy a plecat în Noua Zeelandă
Sosit recent la CSU, americanul Guirdy a părăsit gruparea galben – albastră zilele trecute. ”Desharick Guirdy nu mai este la noi în echipă. A plecat între timp la o echipă din Noua Zeelandă, i-am dat drumul să plece și i-am mulțumit că ne-a ajutat la antrenamente”, a spus Dan Fleșeriu, antrenorul CSU Sibiu.

Dan Fleșeriu: Echipa Clujului a fost mai bună. Au jucat bine”
”După mult timp, cred că după meciul cu Steaua din etapa a doua a campionatului, pot să spun că am pierdut meciul pentru că echipa adversă a fost mai bună, nu pentru că am greșit noi, nu pentru că am luat decizii greșite. Echipa Clujului a făcut astăzi un meci extrem de solid, cu o apărare extrem de bună și au jucat foarte bine în atac. A fost extrem de greu pentru noi să le oprim jocul și pe noul lor jucător nici nu am putut să îl oprim. Echipa Clujului arată bine. Îi felicit și sper să continue tot așa. Referitor la noi,  pot spune că am încercat, cât am putut, să îi ținem. Am reușit o repriză, am făcut-o destul de bine de fiecare dată am revenit în joc, dar niciodată nu am condus jocul ca să putem spune că am avut inițiativă. Am revenit de multe ori, am arătat caracter, dar din păcate, nu am putut să ținem ritmul până la final. Am încercat să joc cu mai mulți jucători până la pauză pentru a-i ține pe titulari proaspeți. Sunt foarte mulțumit cum au intrat în joc ca și determinare, dar,din paăcate, ca eficiență nu au făcut mare lucru pentru că în sfertul trei am fost mult prea moi, în primele 5 minute, și cred că acolo Clujul a reușit să facă diferența”, Dan Fleșeriu, antrenorul CSU Sibiu.

Țenter: ”Ne așteptam la un meci greu”
”Ne așteptam la un meci foarte greu. Noi avem probleme de sănătate în cadrul echipei, cu trei jucători lipsă. Avem doi jucătorii noi, deci aveam emoții înainte de meci în privința integrării acestor jucători, în chimia jocului nostru. Din fericire, astăzi, mai mult decât oricând, am simțit că toți băieții sunt absolut hotărâți să se apere, să oprească ofensiva Sibiului. Știm că Sibiul are capacitatea de a înscrie din situații foarte dificile și dacă ai un moment de respiro, profită imediat și poate să înscrie și de sub coș, jucând foarte rapid, și de la perimetru, cu toți jucătorii mari înscriind lejer de la linia de 3 puncte”, a spus Marcel Țenter, antrenorul celor de la U-BT Cluj Napoca.

Ultima oră

Comentariul meu