FOTO – Proprietarii mașinilor cu numerele din afișul lipit în Gară sunt oameni cu handicap! GAFĂ a PRIMĂRIEI Sibiu?

om cu handicapMunicipalitatea sibiană a afișat marți pe pagina oficială de Facebook, două fotografii și un anunț prin care se spune că doi sibieni și-au rezervat ilegal două locuri de parcare destinate persoanelor cu dizabilități, în fața Gării din Sibiu și că acestea vor fi amendate. Persoanele vizate însă sunt chiar oameni cu dizabilități, iar aceștia s-au adresat Ora de Sibiu pentru a trage un semnal de alarmă public.

”Doi sibieni au dorit să fie siguri că atunci când ajung la serviciu au un loc unde să își parcheze autovehiculul, chiar în fața biroului. Pentru aceasta și-au rezervat ilegal cele două locuri destinate persoanelor cu dizabilități, lipind pe indicator o foaie de hârtie și folosind fără drept sigla Municipiului Sibiu și denumirea Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public. Îi anunțăm și pe această cale că vor fi sancționați cu amendă”. Așa sună anunțul postat pe pagina oficială a primăriei Sibiu, anunț pe care de altfel și Ora de Sibiu l-a preluat.
În realitate însă lucrurile stau  diferit. Cele două persoane posesoare ale mașinilor cu numerele de înmatriculare respective sunt chiar oameni cu dizabilități. Aceștia spun că nu ei au lipit acel afiș și că primăria face o mare greșeală dacă îi amendează.
”Eu nu am ambele picioare, iar colegul meu a facut dializa si este transplantat de curand. Nu noi am lipit acel colant pe semnul de parcare. Noi am facut cerere pentru infintarea acelor licuri deoarece suntem angajati, iar locurile de parcare pentru persoane cu dizabilitati sunt in Piata Garii (4 locuri) fiind prea departe de locul de munca. Noi chiar avem aprobare pentru infintarea acelor locuri”, ne-a declarat Ioan N., unul din cei doi conducători auto acuzați că ar fi lipit ilegal afișul pentru acapararea locurilor de parcare incriminate.
”Acel colant este de mult timp acolo. Daca se crede ca putem noi lipi in fata postului de politie de la noi putere atunci asta e culmea culmilor. Noi chiar muncim si nu stam la mila statului sau a oamenilor”, ne-a mai transmis Ioan N.
Acesta ne-a trimis și o fotografie prin care să demonstreze că este într-adevăr o persoană cu handicap.
Rămâne de văzut cine a greșit în acest caz și dacă reprezentanții municipalității s-au grăbit să arate cu degetul spre acești oameni, în loc să verifice cum stau lucrurile în realitate.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Primaria nu a gresit cu nimic. Sa zicem ca oamenii sunt scuzati pe jumate, pentru ca nu sunt singurii oameni cu handicap din Sibiu si locurile sunt pentru toate persoanele cu handicap. Daca vine alta persoana cu handicap in zona respectiva si locurile sunt libere, nu poate parca deoarece scrie ca sunt rezervate? Daca tot vor sa isi rezerve locuri, trebuie sa faca cerere la primarie. Se putea totusi ca primaria sa se intereseze intai de cazuri si sa nu faca public o stire de genu si sa incerce sa le rezolve 2 locuri special pentru ei deoarece sunt sigur ca oamenii si-au „rezervat” locurile doar din cauza ca pe locurile respective parcau bizoni care nu au niciun fel de handicap…cum se intampla peste tot in Sibiu de cand s-a scos regula cu ridicatul masinilor…