foto – atenție la bancomate! carduri clonate la sibiu. mai mulți oameni au rămas fără bani în conturi!

bancomat brdMai multe persoane din Sibiu s-au trezit în ultimele zile că le-au dispărut bani din conturile bancare. Toți au cont la BRD, iar fraudele s-au întregistrat după ce ar fi efectuat retrageri de bani de la ATM-ul de pe strada Semaforului sau la cel de la Kaufland în Șelimbăr.

Oamenii au descoperit fraudele bancare în momentul în care și-au consulat soldurile cardurilor. Sumele de bani ce le-au dispărut din conturi variază și ajung și la câteva mii de lei, iar extragerile s-au făcut de la bancomate aflate în țări de peste Ocean, cum ar fi Mexic și Republica Dominicană.
Printre persoanele care au rămas fără bani în cont se numără și Elena Daniela C. Aceasta a fost alertată de o colegă de serviciu care i-a spus că mai mulți oameni ce au carduri la BRD, s-au trezit cu tranzacții suspecte și retrageri neautorizate de bani, din conturile lor.
Atunci a descoperit că și ea a fost victima unei astfel de fraude. ”In data de 19.02.2016 mi-am verificat contul pe internet si am observat că aveam o sumă blocată în valoare de 874 lei. Am sunat banca și am cerut imediat sa-mi blocheze cardul si le-am spus că eu nu am făcut nici o tranzactie. Am verificat din nou contul pe internet si mi-a aparut operatiune făcută în data de 20.02.2016, respectiv retragere de 895,0 lei de la ATM din străinătate. Retragerea s-a făcut de la o reprezentanță a BANK OF NOVA  SC SANTIAGO DOM, cu un comision de23,43 lei. Am sunat astăzi la BRD si- am cerut explicatii”, ne-a declarat femeia.
Aceasta spune că din ce în ce mai mulți oameni reclamă astfel de probleme și a făcut și o plângere la Poliția Sibiu. ”Am făcut plângere atât la poliție cât și la BRD, pe site-ul oficial al băncii. Nu numai eu sunt în situația asta. La o colegă i-au dispărut în aceste zile 2.700 de lei. A verificat și a descoperit că s-au făcut trei extrageri de câte 900 de lei de la un ATM din Mexic. Practic cardurile noastre au fost clonate”, a mai declarat Elena. retragere frauduloasa

Două bancomate, ”lovite” de infractori!
Fraudele bancare au apărut la câteva zile după ce oamenii au extras bani din bancomatul sucursalei BRD de pe strada Semaforului și de la cel de la Kaufland Șelimbăr, iar aceștia bănuiesc că acolo a fost implementat un sistem prin care le-au fost furate datele personale și astfel cardurile au fost clonate. ”Sunt mulți oameni. Am colegi de muncă ce au pățit la fel. Toți am retras bani de la ATM-ul băncii din Vasile Aaron. Mai sunt unii care au făcut extrageri la cel de la Kaufland-ul din Șelimbăr”, a mai povestit femeia.
Aceasta spune că luni dimineață va merge și la filiala  din Sibiu a BRD-ului pentru a vedea cum își poate recupera banii. ”Am rată la bancă exact la BRD. Nu mai am bani acum să o plătesc. Sper să recuperez banii. Eu nu am făcut extrageri decât de la ATM-ul acesteia, pe Semaforului. În rest nu am scos nici un ban”, mai povestește Elena.
Dacă ești și tu victima unei astfel de fraude, atunci cere imediat blocarea contului din care ti-au fost retrași banii și depune de asemenea plângere către autoritățile abilitate pentru cercetarea de astfel de fraude, respectiv poliție. De asemenea poți lăsa un comentariu aici sau pe pagina noastră de Facebook și spune-ne ce s-a întâmplat.

Ultima oră

Participă la discuție

5 Commentarii

  1. Sâmbătă 20.02.2016 am vrut să platesc cu cardul emis de BRD . În momentul în care s-a introdus cardul în dispozitivul de citire card mi-a fost respins cardul pe motiv de cârd invalid. Am mers cu el la BRD zona Compa și imediat ce a fost băgat în bancomat mi-a dat eroare. Am sunat la serviciul suport și după ce le-am spus ca este a 3 oara când pățesc așa ceva cu cardul respectiv și ca este penibil da stai în fata comerciantului și să nu poți face plata nu din vina ta au hotărât să îl blocheze și pe cheltuiala mea să îmi emită unul nou. Frumos BRD.

  2. buna ziua .
    am o experienta foarte buna in analiza video a furturilor, ma adresez victimelor din acest caz. puteti sa ma contati pe adresa de email daca doriti ajutor .

  3. tulai, pai se laudau ca sunt cele mai sigure din lume cardurile astea cu CIP…ce sa mai zic de alea de transport care nu le mai bagi nicaieri si iti iau astia banii, comisionu la beredeu e si mai mare daca vrei sa fi in pas cu moda.

  4. acesta e deja al 3-lea bancomat de la BRD care a fost manipulat in scurt timp…..sa mai intamplat la cel de langa piatza mare si cel de la dumbrava.
    e posibil sa fie o manarie de la BRD ?