poliţia locală sibiu s-a pus tare pe treabă. aproape 100 de sancţiuni în numai trei zile!
FOTO arhivă

politia localaMunicipalitatea sibiană a anunțat joi că Poliţia Locală Sibiu a aplicat în doar trei zile un număr de aproape 100 de sancţiuni. Controalele în zilele de 10, 11 şi 12 februarie au avut loc în principal în cartierele Turnişor, Terezian şi Guşteriţa, acolo unde săptămâna trecută primarul Astrid Fodor a mers ca să stea de vorbă cu locuitorii.

“Facem publice aceste informaţii pentru a arăta că agenţii Poliţiei Locale au fost şi sunt prezenţi în oraş. Anul trecut, spre exemplu, au aplicat peste 5.600 de sancţiuni, ca urmare a acţiunilor zilnice de patrulare şi control. Activitatea Poliţiei Locale Sibiu este în curs de optimizare, iar pentru aceasta are nevoie de mai mulţi agenţi. Am aprobat scoaterea la concurs a 14 posturi în acest an, exclusiv pentru poziţii de agenţi de teren”, a spus joi Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiu.

Primul cartier vizat, Turnișor
În 10 februarie, Poliţia Locală s-a concentrat pe acţiuni de patrulare şi control în cartierul Turnişor. În urma acestora au fost aplicate 50 de sancţiuni: opt sancţiuni pentru parcarea neregulamentară a vehiculelor pe trotuar, nouă amenzi au fost aplicate pentru staţionarea vehiculelor de taximetrie în alte locuri decât cele special amenajate, şapte societăţi comerciale au fost sancţionate pentru că nu deţineau acord de funcţionare, trei proprietari de autovehicule au fost sancţionaţi pentru oprire neregulamentară în staţia de autobuz, o persoană a primit amendă pentru apelarea la mila publică, iar alţi patru cetăţeni au fost amendaţi pentru creşterea de animale domestice, fapt care contravine legislaţiei locale. Alţi 18 proprietari de autovehicule sunt în curs de identificare pentru a fi amendaţi pentru parcarea neregulamentară a autovehiculului. În cadrul acestei acţiuni au fost legitimate 62 de persoane şi verificate în baza de date a Ministerului de Interne.

A urmat Terezianul
În data de 11 februarie, Poliţia Locală Sibiu a organizat o acţiune în cartierul Terezian în urma căreia s-au aplicat 21 de sancţiuni: 18 amenzi pentru parcare neregulamentară, o sancţiune pentru aprinderea unui foc în spaţiul public şi două amenzi aplicate unor societăţi comerciale pentru lipsa autorizaţiei de funcţionare. Şi în această zonă au fost legitimate 25 de persoane în vederea verificării lor.

Gușterița a încheiat acțiunile
În 12 februarie, eforturile agenţilor Poliţiei Locale s-au concentrat pe cartierul Guşteriţa. Aici au fost aplicate 10 sancţiuni: nouă pentru parcare neregulamentară şi o sancţiune pentru creşterea animalelor domestice în oraş. Un număr de 28 de persoane au fost legitimate pentru verificări.

Ultima oră

Comentariul meu