update: exclusiv foto – panică la marquardt în sibiu. peste 20 de persoane au primit îngrijiri medicale. 11 au ajuns la spital!

isu masini marquardt 2Agitație mare în această dimineață la fabrica Marquardt din Sibiu. Cel puțin șase persoane au necesitat primirea de îngrijiri medicale în urma unei intoxicații datorată emanării de material toxic din cauza unei defecțiuni a unui utilaj.

Mai multe echipaje de pompieri și ambulanțe de la ISU Sibiu au intervenit în această dimineață în jurul orei 10.30 la o solicitare venită din zona industrială Vest, acolo unde mai multe persoane angajate la fabrica Marquardt, au leșinat în interiorul acesteia.
La fața locului s-a deplasat și o echipă de inspectori ITM care au deschis deja o anchetă. ”Se conturează acolo un accident colectiv de muncă. Vorbim de o intoxicare într-un atelier de injecții materiale plastice, unde în urma unei defecțiuni la un utilaj, a luat foc materialul plastic. Se pare că s-a injectat și în atelierul învecinat, iar mai multe persoane au leșinat. Ele au primit îngrijiri medicale și au fost transpotate la spital”, a declarat Francisc Torok, șef ITM Sibiu, pentru Ora de Sibiu.isi masini marquardt

NOUĂ PERSOANE duse la Urgență
În total nouă femei angajate aici au avut nevoie de îngrijiri medicale. Toate au fost duse la Urgență. Vezi VIDEO AICI CU starea intoxicaților de la Marquardt!

Șase ambulanțe SMURD la fața locului. 22 de angajați afectați!
Cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu au intervenit cu un număr de șase autospeciale SMURD la solicitarea venită din partea celor de la Marquadt. În total 22 de angajați au primit îngrijiri medicale. VEZI AICI DETALII COMPLETE ȘI CÂȚI OAMENI AU AJUNS ÎN TOTAL LA SPITAL!urgenta spital judetean sibiu ambulante smurd

Secţia unde au avut loc intoxicaţiile a fost închisă
Inspectoratul Teritorial de Muncă a deschis o anchetă în urma incidentelor de la Marquard. Mai mult ca sigur evenimentul va fi încadrat ca accident colectiv de muncă. VEZI AICI CONCLUZIILE TRASE DE CEI DE LA ITM SIBIU.

Ultima oră

Participă la discuție

4 Commentarii

  1. Este regretabil ce sa întîmplat.
    Am lucrat in acea fabrica,iar una din motivele plecării mele si asta a fost-funcționarea foarte precară utilajelor,era un chin să lucrezi si să mai faci si norma de lucru in 8-10sau12 ore program,datorită nepăsării,nesimțirii,inginerilor,români!!