fostul procuror general al româniei pus sub acuzare de dna. nițu: ”nu am solicitat niciodată coloană oficială”
Sursa foto: mediafax.ro
sursa foto: mediafax.ro
Sursa foto: mediafax.ro

Tiberiu Nițu a mers dis de dimineață la sediul Direcției Naționale de Anticorupție, iar la ieșire a confirmat că a fost pus sub acuzație de abuz în serviciu. Fostul procuror general al României spune însă că el nu a solicitat niciodată coloană oficială.

Fostul procuror general a stat aproape o jumătate de oră la DNA unde a luat la cunoştiinţă acuzaţia de complicitate la abuz în serviciu, conform unor surse judiciare.
El a declarat că nu a solicitat şi nu a avut niciodată coloană oficială, ci doar nivelul de protecţie care i se asigură oricărui demnitar în funcţie de responsabilităţile sale.
”Nu am solicitat nu am avut niciodată coloană oficială.Nivelul de protecţie care se acordă în funcţie de responsabilităţile demnitarului şi modalitatea efectivă nu e atributul beneficiarului, ci instituţiei specializate.  Potrivit legii, SPP poate solicita sprijin altor instituţii inclusiv Ministerului Afacerilor Interne când e necesar pentru protecţia demnitarului.Protocolul a fost semnat la iniţiativa M.A.I. şi a Inspectoratului general al Poliţiei Române. Nu am solicitat eu întocmirea unui protocol. Am avut un dispozitiv de însoţire şi protecţie proporţional cu riscul exercitării funcţiei de procuror general”, a declarat Niţu la ieşirea de la DNA, conform mediafax.ro.
La plecarea de la DNA, maşina fostului procuror general a tamponat uşor un autoturism aflat în spatele său.
Iniţial, la venire, Tiberiu Niţu a refuzat să precizeze în ce calitate a fost citat la sediul DNA, dar a anunţat că va da aceste informaţii după ce va ieşi de la audieri.
„Voi preciza la ieşire ce calitate am”, a spus fostul procuror general, la intrarea în sediul DNA.
Tiberiu Niţu, procurorul general al României, şi-a depus marţi demisia argumentând că este un gest de reponsabilitate şi onoare în condiţiile în care numele său „este asociat în mod artificial cu o situaţie de natură să aibă consecinţe asupra imaginii instituţiei”.

Ultima oră

Comentariul meu