Un steag ce a aparținut lui Avram Iancu a fost câștigat joi la o licitație de către un afacersit român ce a crescut la Sibiu și l-a avut profesor chiar pe actualul președinte al României, Klaus Iohannis. Adrian Thiess a plătit 105.000 euro pe drapel.
Drapel de luptă al unei legiuni a lui Avram Iancu, pictat pe piele, este considerat o raritate absolută, fiind datat jumătatea secolului al XIX-lea. Acesta a fost scos din nou la vânzare, miercuri seara, la Bucureşti, la casa de licitaţii Artmark, evenimentul având loc la peste doi ani de la conflictul dintre fostul lider al PRM Corneliu Vadim Tudor, decedat în 2015, şi Gheorghe Funar, care şi-au disputat acest steag.
Preţul de pornire pentru steagul lui Avram Iancu a început de la 5.000 de euro, lupta fiind foarte strânsă între licitatorii prezenţi la Palatul Cesianu Racoviţă din Bucureşti (sediul Artmark) şi persoane care au licitat online şi care nu au dorit să îşi dezvăluie identitate. Printre cei care au licitat la eveniment s-au numărat şi reprezentanţi ai lui Gigi Becali, dar şi ai autorităţilor locale din comuna ardeleană Horea.
În final, drapelul lui Avram Iancu a fost adjudecat pentru 105.000 de euro (la care se adaugă comisionul casei de licitaţii, n.r.) de o persoană care a licitat online şi a cărei identitate nu a fost dezvăluită de reprezentanţii Artmark.
Contactat de MEDIAFAX, Adrian Thiess a confirmat că a cumpărat steagul lui Avram Iancu, precizând însă că nu vrea să îl ţină pentru el şi, în această chestiune, vor fi implicate în final peste 20 de persoane.
„Este un bun important al românilor şi nu l-am cumpărat eu pentru mine, ci împreună cu mai mulţi prieteni de-ai mei. I-am informat despre această idee, pentru că până la urmă dacă suntem buni români, cum credem fiecare dintre noi şi sunt convins că toţi suntem, trebuie să facem şi noi anumite gesturi la un anumit moment. Şi le-am comunicat acest lucru, le-am trimis un mesaj. Am o listă cu aproximativ 30 de persoane importante din România, oameni de afaceri, care au capacitatea de a face un gest mai deosebit. Aşa că decât să cheltui o sumă de bani importantă pe un lucru mai puţin relevant, mai bine eşti parte a ceva pentru istoria noastră. N-am luat o secundă în considerare să cumpăr acest bun şi să mi-l pun în casă (…). Eram convins că va fi cineva care va face acest lucru şi ideea a fost că dacă suntem mai mulţi şi putem face un gest să alocăm o sumă pentru acest lucru, este ok. Urmează evident să-l punem la dispoziţia mai multor muzee, care să-l expună în toată România, să-l vadă toată lumea (…) Nu l-am cumpărat eu pentru mine, a fost o chestiune la care probabil într-un final vom fi 20 şi ceva de persoane”, a spus Adrian Thiess.
Acesta nu a dorit să dezvăluie identitatea persoanelor care vor fi implicate în această achiziţie. „Ei vor hotărî dacă vor să fie nominalizări sau nu. Sunt oameni importanţi, sunt oameni mai discreţi, sunt oameni care sunt foarte cunoscuţi. Pur şi simplu i-am informat foarte direct şi foarte scurt despre faptul că pot fi parte la o chestiune importantă. Au reacţionat foarte prompt, ceea ce sincer mă încântă extraordinar de mult. Puteam să-i invit la un weekend la Paris, la nu ştiu ce petrecere. Pentru mine personal este un lucru extraordinar, mă bucur că am putut să fac asta”, a spus Thiess.
Cine este Thiess și ce legături are cu Sibiul
Membru al masoneriei, Adrian Thiess a fost candidat parlamentar la Aliantei DA si om de încredere al actualului ministru Vasile Blaga înainte ca acesta sa candideze pentru primaria Bucurestiului.
Pana in septembrie 2001, Adrian Thiess a fost consilierul personal al presedintelui Ion Iliescu.
În campania pentru Oprescu, activitatea lui Adrian Thiess a cuprins, între altele, si colectarea de fonduri, în jurul banilor strânsi pentru Oprescu aparând controverse despre adevarat destinatie la care au ajuns.
Adrian Thiess, Cornel Comsa si Victor Dumitriu, s-au ocupat de campania lui Sorin Oprescu pentru Primaria Capitalei.
Francmasonul Adrian Thiess s-a remarcat si ca un om de afaceri prosper, care a investit în mai multe domenii de activitate. Tatal Alexandrei Thiess are o firma care se ocupa de comertul online si detine canalul de televiziune TeleShop 24, post de televiziune care are ca obiect de activitate comertul.
Thiess este actionar si la firma Eurostar Catering Expres, operatorul national pentru serviciile de catering mobil în toate trenurile de rang superior din România: Sageata Albastra, rapid si accelerat.
Thiess mai detine împreuna cu sotia sa, Elena Delia Thiess, înca trei firme: Dental Center 2001, Dental Expert Center si Casa Elegance D&A 1874. Impreuna cu Mihai Craiu, Adrian Thiess a deținut cotidianul Puterea!
În urmă cu trei ani Adrian Thiess s-a remarcat atunci cand a organizat la Bucuresti o intalnire intre doi dintre cei mai importanti oameni ai Planetei: vicontele Etienne Davignon, presedintele grupului Bildenbergm, si Richard Haass, presedintele Consiliului pentru relatii externe al SUA.
Cam atat despre CV-ul masonului Adrian Thiess. Un CV care contine toate ingredientele care definesc un om influent: mason, consultanta politica si electorala, mass media, afaceri.
Thiess a fost elevul lui Klaus Iohannis, la Sibiu, în timpul liceului. Thiess a fost un apropiat al staff-ului de campanie al lui Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale din 2014.
Thiess este acţionar la firma Eurostar Catering Expres, operatorul naţional pentru serviciile de catering mobil în toate trenurile de rang superior din România: Săgeata Albastră, rapid şi accelerat. Thiess mai deţine împreună cu soţia sa, Elena Delia Thiess, încă trei firme: Dental Center 2001, Dental Expert Center si Casa Elegance D&A 1874.
Adrian Thiess a declarat pentru Q Magazine, că va candida la Primăria Capitalei. “Cred că este momentul să fac pasul în faţă, să ies din umbră, unde am sprijinit victoriile altora, şi să lupt pentru propria mea victorie”, a declarat Thiess. Surse info: mediafax&napocanews.ro
Un șmecheraș, un oportunist, pe alocuri și un escroc. Dacă urmărești traseul lui, poți observa că s-a „lipit” întotdeauna de cei care se aflau sau urmau să ajungă la putere. Cu Eurostar Catering Expres a spoliat CFR-ul într-o procedură clasică. A făcut un ziar pe care l-a vândut en-gros CFR-ului, apoi îl prelua în vagoanele restaurant și îl oferea gratuit clienților care îi făceau vânzare la băuturi. Poate un procuror ar putea să-și bage nasul pe acolo.