lucrari-e-on-gaz-sibiu

E.ON Distribuţie România a finalizat, anul trecut, în municipiul Sibiu, modernizarea a circa 30 kilometri de conducte şi branşamente, pe un număr de 51 de străzi, iar pentru acest an obiectivul este modernizarea a circa 45 kilometri de conducte şi branşamente de gaze naturale pe 63 de străzi. Valoarea totală a proiectelor de investiţii pentru perioada 2015-2016 este de circa 25 milioane lei.

Compania a marcat, în 2015, încheierea unuia dintre cele mai ambiţioase proiecte de investiţii derulate în ultimii ani în municipiul Sibiu. Demarat în 2012, acesta a vizat înlocuirea a peste 100 km de conducte şi branşamente, însemnând 20% din lungimea reţelei de gaze naturale a municipiului.

În ultimii 10 ani, E.ON a investit circa 75 milioane de lei pentru modernizarea a 250 kilometri din reţeaua de gaze naturale a municipiului Sibiu, ceea ce înseamnă circa 50% din lungimea întregii reţele care deserveşte consumatorii din oraş.

În aceeaşi perioadă, la nivelul judeţului Sibiu, investiţiile au totalizat 180 milioane lei, reprezentând modernizarea şi extinderea a 770 kilometri de reţelele de distribuţie a gazelor naturale.

Cele mai importante investiţii ale companiei au fost derulate la Mediaş, Cisnădie, Dumbrăveni, Avrig, Tălmaciu, Ocna Sibiului, Bazna, Slimnic, Şura Mică, Şura Mare, Biertan, Brateiu, Coveş, Dârlos, Alma, Roşia, Nucet, Cornăţel, Richiş, Şmig, Păuca, Bogatul, Presaca, Broşteni, Soroştin, Ţapu şi Sadu.

La nivelul întregii companii, prezentă în 20 de judeţe, reţeaua de gaze naturale a fost modernizată (înlocuire conducte şi protecţie catodică) pe o lungime de aproape 6.350 de kilometri şi a fost extinsă pe o lungime de circa 1.250 de kilometri. Efortul investiţional al E.ON în cei 10 ani de prezenţă în România a totalizat peste 5,12 miliarde de lei (aproximativ 1,3 miliarde de euro).

Ultima oră

Comentariul meu