sala transilvania nu are autorizație de securitate la incendiu. isu le-a dat amendă! concertul subcarpați e incert!
foto: arhivă

sala transilvaniaISU Sibiu a efectuat așa după cum site-ul nostru a informat de săptămâna trecută, un control la Sala Transilvania, obiectiv în care ar trebui să aibă loc miercuri seară un concert underground. La fața locului s-au constatat mai multe deficiențe și faptul că locația nu și-a reînoit autorizația de securitate la incendiu. Pentru neregulile găsite s-a aplicat și o amendă.

În perioada 18.12.-22.12.2015, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au desfăşurat un control la o sală polivalentă din municipiul Sibiu. ”În urma analizei documentelor vizate spre neschimbare care au stat la baza emiterii autorizaţiei de securitate la incendiu, prezentate pe timpul controlului, au fost constatate mai multe nereguli printre care şi neconformitatea construcţiei cu condiţiile pentru care a fost autorizată, proprietarul având obligaţia de a reautoriza obiectivul”, se arată într-un răspuns înaintat de ISU Sibiu, către Ora de Sibiu.

Amendă și obligația de a se reautoriza
Cei de la ISU Sibiu spun că obiectivul controlat deţine autorizaţie de securitate la incendiu eliberată în anul 2004, însă datorită modificărilor structurale realizate de-a lungul timpului şi în urma corelării cu toate documentele s-au constatat aceste deficienţe care au fost sancţionate cu amendă în conformitate cu legislaţia în vigoare.”Menţionăm că obiectivul nu intră în categoriile de construcţii pentru care se poate dispune aplicarea măsurii complementare de oprire a funcţionării/utilizării în conformitate cu prevederile H.G. nr.915/2015”, spun cei de la ISU Sibiu.

VEZI SI: Concertul Subcarpați e în aer! Organizatorii NU AU CONTRACT pentru SALA Transilvania și nici autorizație ISU!

Concertul Subcarpați e în aer!
Cei de la ISU Sibiu au mai spus în răspunsul înaintat către Ora de Sibiu că până la finalizarea controlului nu a fost prezentat organelor de control niciun contract de închiriere a spaţiului pentru desfăşurarea de evenimente în conformitate cu prevederile OMAI nr.14/2009 privind Dispoziţiile Generale de apărare împotriva incendiilor la amenajări temporare în spaţii închise sau în aer liber.
Faptul că Sala Transilvania nu are autorizație de securitate la incendiu, face ca nici concertul de miercuri seară să se poată, cel puțin teoretic, să se țină în această locație.
Rămâne de văzut cum va evolua situația în acest caz. Deocamdată cei de la Sala Transilvania nu au oferit un punct de vedere oficial, legat de ceea ce ISU a anunțat marți după amiază!

Ultima oră

Comentariul meu