concertul subcarpați e în aer! organizatorii nu au contract pentru sala transilvania și nici autorizație isu!

subcarpatiConcertul celor de la Subcarpați, organizat de Aviator Events, are șanse mici să se țină în locația anunțată oficial. Cei de la Sala Transilvania nu au semnat nici un contract de închiriere a acesteia pentru evenimentul din 23 decembrie. Mai mult organizatorii nu au obținut deocamdată nici autorizaţia de securitate la incendiu pentru acest eveniment.

Motive de îngrijorare pentru cei ce au cumpărat bilete pentru concertul underground cu trupele Subcarpați și CTC, alături de DJ K-LU și Argatu, care ar trebui să aibă loc la Sala Transilvania. Organizatorii acestuia, Alexandru Popescu și Mihai Andreicuț prin firma Aviator Events, nu au încă un contract semnat cu cei de la sală, lucru confirmat vineri de conducerea acesteia, pentru Ora de Sibiu. Șansele să se întâmple acest lucru sunt extrem de mici din mai multe motive.
Sala Transilvania deține actualmente autorizația de securitate la incendiu a construcţiei. Doar că pentru a găzdui evenimentul din 23 decembrie, noile reglementări legale intrate în vigoare la începutul acestei luni spun că, cităm, ”pentru situaţia în care prin organizarea evenimentului se schimbă condiţiile care au stat la baza emiterii autorizaţiei de securitate la incendiu (schimbarea de destinaţie, capacitate, fluxuri, etc.) sau construcţia în ansablu nu este autorizată din punct de vedere al securităţii la incendiu pentru desfăşurarea acestor evenimente, trebuie solicitată o nouă autorizaţie de securitate la incendiu. Pentru spectacole desfăşurate în interiorul construcţiilor (săli de spectacole, concerte şi altele asemenea), pentru situaţia în care spaţiile sunt încadrate în categoria sălilor aglomerate, este obligatorie obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu a construcţiei”, lucru care trebuia solicitat și de cei de la Aviator Events, CU 30 DE ZILE înainte de eveniment.
”Documentaţia tehnică în vederea emiterii autorizaţiei de securitate la incendiu se va depune obligatoriu cu cel puţin 30 de zile înainte de realizarea evenimentului la sediul ISU”, se arată în articolul 30 din Legea nr. 307/2006, privind apărarea împotriva incendiilor cu completările şi modificările ulterioare, coroborat cu prevederile art. 1 lit. r din H.G.R. nr. 1739/2006, completată şi modificat cu H.G.R. nr. 19/2014.aviator2

ISU a făcut control la Sala Transilvania
ISU Sibiu a efectuat vineri două acțiuni la Sala Transilvania, locația în care ar trebui să aibă loc concertul underground. Una din ele a însemnat un control legat de autorizarea evenimentului din 23 decembrie. ”S-a efectuat un control la această locație. Urmează să se facă un raport, iar concluzile acestuia se vor comunica în perioada următoare”, a declarat Bianca Sabău, purtător de cuvânt la ISU Sibiu.

NU există contract de închiriere!
Conducerea Sălii Transilvania a avut vineri o întrevedere cu cei de la Aviator Events, firmă care vrea să închirieze locația, precum cu reprezentanții ISU. La ora actuală (vineri) nu există nici un act oficial din care să reiasă că cei de la Aviator ar fi închiriat sala și se va organiza aici concertul, lucru care se înțelege și din afișele și anunțurile făcute pe pagina oficială a evenimentului, pe Facebook. ”Deocamdată nu am închiriat sala către organizatorii acestui eveniment. Nu există un contract în derulare. Așteptăm concluziile celor de la ISU, care au făcut un control în Sala Transilvania. Noi deținem autorizația de securitate la incendiu, dar legea spune că pentru spectacole desfăşurate în interiorul sălii, este obligatorie obţinerea a încă o autorizaţie de securitate la incendiu, strict pentru acest eveniment”, a declarat Victor Cornea, directorul Serviciului Public Sala Transilvania.

CITEȘTE SI: ”Meseriașii” de la Airfield organizează ”în liniște” un nou eveniment la Sibiu. Urmează o nouă țeapă?

Poziția organizatorilor…
Organizatorii au postat pe pagina de Facebook a evenimentului un anunț prin care spun că, ”in ciuda zvonurilor aparute recent in presa, dorim sa va informam ca evenimentul va avea loc, in conditile prestabilite”. Rămâne de văzut dacă va fi așa sau nu, în zilele următoare. Sursa foto: blacksheepsound.ro

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. astept echipa de “profesionisti” de la ora de sibiu, afara, in fata salii transilvania, dupa concert, sa primeasca niste autografe de la bean. asta ca data viitoare sa va informati mai bine. cheers!