muzică și cântări de crăciun la sala thalia. un spectacol adus în sibiu de ambasada italiei!

concertAmbasada Italiei la București, Institutul Italian de Cultură în parteneriat cu Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Judeţean Sibiu și Filarmonica de Stat Sibiu au plăcerea de a vă informa că, vineri 18 decembrie 2015, la ora 19.00, în Sala Thalia a Filarmonicii din Sibiu, cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, va avea loc spectacolul „GLORIA IN CIELO E PACE IN TERRA”, Muzică și cântări de Crăciun din Evul Mediu și Renaștere.

Bogatul repertoriu de Crăciun va fi prezentat de ansamblul La Rossignol format din cinci artiști de excepție care, îmbrăcați în costume de epocă și cu instrumente vechi originale, ne vor propune câteva dintre paginile muzicale cele mai frumoase ale unor vremuri în care Nașterea Domnului era cea mai așteptată și importantă sărbătoare a anului. Crăciunul este una dintre sărbătorile cele mai dragi oamenilor, o sărbătoare a înnoirii prezentă în toate civilizațiile și caracterizată de ritualuri care, bazate pe cântec și muzică, încheie în mod simbolic un ciclu anual, inaugurându-l în același timp pe următorul.
Ansamblul La Rossignol va susține un adevărat turneu în România. Spectacolele se vor desfășura la București (la Catedrala Sf. Iosif, pe 15 decembrie), Alba-Iulia (la Catedrala Romano-Catolică Sf. Mihail, pe 16 decembrie), Cluj-Napoca (la Biserica Romano-Catolică Sf. Mihail, pe 17 decembrie) și Sibiu (în Sala Thalia a Filarmonicii, pe 18 decembrie).
LA ROSSIGNOL – Fondat în 1987 cu scopul de a face cunoscute muzica și dansurile din Renașterea italiană, ansamblul La Rossignol este format din cercetători dedicați studiului surselor directe, care acordă o deosebită atenție și laturii de spectacol a cercetării lor. Grupul a efectuat numeroase turnee, atât în Italia, cât și în străinătate (Elveția, Germania, Grecia, India, Rusia, Japonia, China, etc.), colaborează cu principalele televiziuni italiene, a lansat mai multe discuri și a realizat coloanele sonore ale unor spectacole de teatru și dansuri antice.
Accesul este liber, pe bază de invitaţii, în limita locurilor disponibile. Invitaţiile se pot procura de la Casa de Bilete a Filarmocnii de Stat Sibiu (str. Cetăţii nr.3-5), de luni până joi, între orele 12-16. Mai multe informații puteţi obţine la email comunicare@filarmonicasibiu.ro sau telefon 0735566486.

Ultima oră

Comentariul meu