proiectil gasit in padure la cisnadioara. putea sa explodeze oricand!

proiectilUn sibian a sunat la 112 ca a gasit un proiectil neexplodat. Este vorba de un proiectil perforant de război, de calibrul 86 mm. Cei de la ISU Sibiu l-au ridicat de la fata locului.

În data de 04.12.2015 la ora 11.15, în urma apelului primit prin Sistemul Unic de Urgență 112, echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al Judeţului Sibiu a intervenit în pădurea Cisnădioara, unde s-a descoperit muniție neexplodată.
La fața locului echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al Judeţului Sibiu a acționat pentru cercetarea, dezgroparea, identificarea, transportul şi depozitarea unui proiectil perforant de război calibrul 86 mm .
Pentru prevenirea efectelor unor situații de urgență în cazul descoperiri de muniție nexplodată reamintim cetățeniilor următoarele obligații :
a) să anunţe de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă despre descoperirea de muniţii neexplodate ;
b) să nu mişte de pe loc muniţiile descoperite neexplodate ;
c) să respecte regulile şi măsurile stabilite pentru zonele cu risc la descoperirea de muniţii neexplodate ;
d) să nu desfacă sau să predea la agenţii economici specializaţi muniţii neexplodate pentru valorificarea ca deşeuri metalice ;
e) să nu folosească muniţiile descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente;
f) să nu lovească, să taie sau să demonteze muniţiile neexplodate ;
g) să nu aprindă focul deschis în apropierea muniţiilor descoperite neexplodate.

Ultima oră

Comentariul meu