foto – sute de ”pitici” din școlile sibiene au promovat sportul prin mișcare sub ochii lui hizo și huzu

sportul in scoli la sibiu (3)Forfotă mare vineri la Sala Transilvania din Sibiu. Și nu pentru că ar fi avut CSU Sibiu meci, ci pentru că peste 400 de copii de la 11 școli din Sibiu și județ au jucat fotbal în cadrul proiectului ”Promovarea fotbalului în școli”. Reputatul antrenor sibian, Viorel Hizo i-a ”vegheat” din tribună, alături de fostul mare arbitru, Aron Huzu.

Vineri, 4 decembrie 2015, a avut loc proiectul pilot „Promovarea Fotbalului în Şcoli…” coordonat de Şcoala Gimnazială „I.L.Caragiale” Sibiu reprezentată de domnul director Mara Darius (profesor de sport) iniţiatorul proiectorului. Scopul acestui proiect este ca începând cu anul şcolar 2016-2017 educaţia fizică să fie introdusă ca disciplină obligatorie în întreaga ţară începând cu grădiniţe şi până în clasele 0-IV cu un număr săptămânal de patru ore predate de profesorul de specialitate.
Sala Transilvania a găzduit meciuri amicale de fotbal jucate de elevii a 11 şcoli din judeţul Sibiu, elevi din clasele pregătitoare, iar Şcoala Gimnazială „I.L.Caragiale”, în calitate de organizator, a  participat cu toţi cei 400 de elevi şi profesorii lor. sportul in scoli la sibiu (5)Elevii au fost însoţiţi de părinţi prin Asociaţia „Princhindeii Caragiale”. S-a jucat concomitent pe patru terenuri de fotbal iar în sală au încurajat aproximativ 300 de părinţi.
sportul in scoli la sibiu (7)
Invitați de top în tribune
Invitaţii de onoare, care susţin acest proiect şi au luat cuvântul la deschidere au fost domnul Aron Huzu (fost arbitru FIFA şi preşedinte comisiei centrale de arbitrii), domnul Viorel Hizo (antrenor Liga I), domnul Hancăş Alin (referent zonal pentru fotbal Alba-Sibiu), domnul conf. Univ. Dr. Sanislav Mihai (prodecanul Facultăţii de Ştiinţe), domnul Cotora Lucian (organizator, profesor de sport şi fotbalist la Dinamo), domnul Pătrăşcu Mircea (observator sportiv) şi domnul Marcu Traian (preşedintele AJF).
Asociaţia Judeţeană de Fotbal a sprijinit prin arbitrajul competiţiilor.  La final toate şcolile participante au primit diplome din partea organizatorului.
Şcolile participante au fost:
1.Şcoala Gimnazială Nr 25 Sibiu
2.Şcoala Gimnazială „Regina Maria” Sibiu
3.Şcoala Gimnazială Nr 21 Sibiu
4.Şcoala Gimnazială Nr 1 Sibiu
5.Şcoala Gimnazială „Radu Selejan” Sibiu
6.Şcoala Gimnazială Regele Ferdinand Sibiu
7.Şcoala Gimnazială Alţâna
8.Şcoala Gimnazială Chirpăr
9.Şcoala Gimnazială Răşinari
10.Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazu” Şelimbăr
11.Şcola Gimnazială „I.L. Caragiale”sportul in scoli la sibiu (1)
Proiectul va continua !

Ultima oră

Comentariul meu