abilitatea învinge dizabilitatea la sibiu. 60 de copii și adulți vor demonstra acest lucru!

ateliere_creativeAsociația Club Sportiv Roțile Astrale în colaborare cu Fundația Motivation, Asociația Diakoniewerk International, Asociaţia D.R.E.A.M  și Complexul Național Muzeal Astra, organizează în data de 3 decembrie 2015, evenimentul „Abilitatea învinge dizabilitatea”. Acesta va fi organizat între orele 10.00-13:30 la Sala Transilvania.

60 de copii şi adulți cu dizabilități vor realiza decorațiuni de sărbători, coronițe, lumânări, decorațiuni din lemn, felicitări lucrate manual etc, în cadrul a trei ateliere de creație (terapie ocupaţională), sub atenta asistenţă a cadrelor specializate din instituţiile organizatoare, cu ajutorul voluntarilor şi sponsorilor. Acestea vor putea fi achiziționate în schimbul unei donații, de participanți. Evenimentul va fi deschis cu un concert de colinde susținut de beneficiarii celor 4 asociații.
Totodată, mai multe instituții de cultură din Sibiu se alătură inițiativei de a marca Ziua  Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. Teatrul Gong va aduce un moment de improvizație teatrală pentru copii, Gabriela Neagu, actriță a Teatrului Național Radu Stanca,  le face cadou persoanelor cu dizabilități un colaj muzical, dansatorii Teatrului de Balet Sibiu vor prezenta baletul comic „Tura-Vura Uvertura”, iar de la Filarmonica Sibiu, cvartetul de coarde Intermezzo va susține un  mini recital.
Președintele  Asociației  Club Sportiv Roțile Astrale, Ioan Rusu, speră ca acest proiect să devină tradiție în Sibiu, cu ocazia Zilei Internaționale a persoanelor cu dizabilități: „Noi lucrăm cu persoane cu dizabilități și știm ce înseamnă pentru ei izolarea și lipsa activităților sociale. Este nevoie ca asociațiile să-și dea mâna și să contribuie la o mai bună vizibilitate, să putem dezvolta împreună proiecte și să susținem integrarea lor în comunitate. Vrem ca ziua  de 3 decembrie să fie într-adevăr specială pentru acești oameni și să descoperiți abilitățile pe care care le au. Haideți să ne implicăm pentru o viață mai bună, să depășim prejudecățile și să înțelegem că dizabilitatea nu înseamnă izolare.”
Cei 60 de  copii și tineri cu dizabilități participanți la eveniment, vor primi și cîte o pungă cu cadouri din partea sponsorilor care s-au alăturat proiectului

Ultima oră

Comentariul meu