VIDEO FOTO S-a deschis viaductul Mihail Kogălniceanu – Calea Şurii Mici. Investiție de peste 6 milioane de euro!

viaduct 1Viaductul Mihail Kogălniceanu – Calea Şurii Mici a fost deschis oficial traficului vineri dimineață la ora 11.00. La inaugurare a participat primarul interimar Astrid Fodor, viceprimarul Virgil Popa și reprezentanți ai constructorilor. La construcția podului s-au folosit peste 6.000 m3 de beton, 2.100 de tone de asfalt şi peste 450 de tone de armături metalice.

“Viaductul asigură legătura mai rapidă dintre oraş şi Zona Industrială Vest, o alternativă la şoseaua Alba Iulia care, la orele de vârf, se aglomerează excesiv. Aproximativ 12.000 de angajaţi la unităţile de producţie din zona industrială parcurg acest drum zilnic. Un alt beneficiu al acestui proiect este faptul că viaductul deschide şi conectează zona de nord-vest a municipiului, mai greu accesibilă înainte din cauza liniilor de cale ferată. Dezvoltarea zonei Calea Şurii Mici a primit astfel un impuls important.”, a spus Astrid Fodor, primarul interimar al municipiului Sibiu, la inaugurarea viaductului.fodor si virgil popaProiectul de construcţie a acestui viaduct a fost finanţat din fonduri structurale, în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană al municipiului Sibiu.
VEZI ȘI: VIDEO FOTO Viaductul de pe Kogălniceanu inaugurat cu SCANDAL. Sibienii care locuiesc în zonă sunt NEMULȚUMIȚI!
Valoarea totală a proiectului depus pentru finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 -2013, Axa Prioritară 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”, Domeniul major de intervenţie 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbană”, Sub-domeniul „Poli de dezvoltare urbană” a fost de 38,4 milioane lei.


Finalizat înainte de termen
În urma procedurii de achiziţie organizate, contractul pentru execuţia lucrărilor a fost semnat în luna martie 2014 cu Asocierea SC Geiger Transilvania SRL – SC Construcţii SA – SC Sinecon SRL – SC Wilhelm Geiger GmbH, subantreprenorii pentru anumite secţiuni de lucrări fiind SC Construcţii Feroviare SA, SC Electro-Con Impex SRL şi SC Standard Instalaţii SRL. Valoarea acestui contract a fost de 28,2 milioane lei, adică aproximativ 6,4 milioane de Euro. Perioada specificată pentru execuţia lucrărilor este de 22 de luni, termenul pentru finalizare fiind astfel aprilie 2016. Constructorul a încheiat însă lucrările în doar 19 luni.
Viaduct nou Kogalniceanu Sibiu 4
play-sharp-fill

Viaduct nou Kogalniceanu Sibiu 4


Construcție spectaculoasă
Viaductul are o lungime de 401 metri şi o lăţime de aproape 8 metri, circulaţia desfăşurându-se pe câte o bandă pentru fiecare sens. Pe fiecare parte au fost amenajate trotuare şi piste pentru biciclete, iar pentru accesul pietonilor pe viaduct au fost create scări de acces pe partea dreaptă (spre gara Turnişor).


Pentru accesul bicicliştilor şi al persoanelor cu handicap locomotor au fost amenajate rampe. Proiectul a inclus şi amenajarea iluminatul public, precum şi instalarea unor panouri fonoabsorbante pentru a reduce zgomotul. Constructorul a legat străzile adiacente cu noua structură, creând 20 de spaţii de parcare sub viaduct.
Viaduct nou Kogalniceanu Sibiu 5
play-sharp-fill

Viaduct nou Kogalniceanu Sibiu 5


Cinci ani garanție
Doar pentru a arăta amploarea lucrărilor, pentru construcţia acestui viaduct s-au folosit 6.000 m3 de beton, 2.100 de tone de asfalt şi peste 450 de tone de armături metalice. Au fost utilizate două macarale uriaşe (cu o capacitate de 250 de tone) pentru instalarea părţilor metalice ale structurii care cântăreşte singură aproape 1.000 de tone.
Viaduct nou Kogalniceanu Sibiu 1
play-sharp-fill

Viaduct nou Kogalniceanu Sibiu 1


Cea mai dificilă etapă a fost cea de forare pe sub liniile de cale ferată.
Viaduct nou Kogalniceanu Sibiu 2
play-sharp-fill

Viaduct nou Kogalniceanu Sibiu 2


Pe acest şantier au lucrat aproape o sută de persoane. Garanţia oferită de constructor pentru această lucrare este de cinci ani.
Viaduct nou Kogalniceanu Sibiu 3
play-sharp-fill

Viaduct nou Kogalniceanu Sibiu 3

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

Publică

  1. Problema cea mai mare la constructie este ca nu s-a discutat cu cetatenii din zona, nu s-au cerut pareri, nu s-a tinut seama de nevoile locuitorilor din zona.
    Asta este marea problema a celor care conduc: lipsa de comunicare cu cetatenii carora le reprezinta interesele.
    Acum la cateva luni de la deschidere nu am vazut acea fluidizare a soselei Alba Iulia, si a altor trasee, traficul e redus pe viaduct.
    Iar pentru „deschiderea partii de vest” nu cred ca e de ajuns si cred ca erau alte rute care trebuiau realizate si in mod sigur cu costuri mai mici. Oricum din ce am vazut in alte tari, as fi preferat varianta subterana.
    Constructia oricum are mai multe probleme:
    -de acces spre anumite strazi (din si inspre Caramidariei, de sub viaduct spre Kogalniceanu etc)
    -de siguranta a pasarelelor si pistelor de biciclisti (risc cadere peste balustrada, alunecare pe tabla din care e confectionata, risc de lovire la cap in anumite zone, risc de cadere printre partile balustradei etc)
    -a ingreunat sau chiar blocat accesul la mai multe firme de instalatii mari din zona si nu numai, -nu a fost semnalizata restrictionarea accesului pe anumite strazi si ca urmare a fost un accident in urma caruia a izbucnit un incendiu ce a afectat mai multe strazi care au ramas fara gaz aproape o zi (in plina iarna), iar fara curent 24 ore, curentul oricum nu a fost adus la parametrii decat dupa cca 2 luni cand s-a montat cutia de distributie distrusa de incendiu si s-au refacut circuitele,
    -trotuarele realizate sunt atat de inguste in anumite zone incat nu poti trece cu caruciorul sau nu poti merge cu copilul pe trotuar (in unele zone latimea este sub 70 cm)
    -probleme tehnice care vor afecta siguranta in viitor (la prinderile panourilor de reducere zgomot etc)