reportaj - atmosfera de sâmbătă din cluburile și puburile sibiene. unde nu s-au închis ușile în nas!

partyEfectul Colectiv  a transformat principalele locuri de distracție de noapte a Sibiului în adevărate fortărețe, imediat de capacitatea maximă admisă, a fost atinsă. Nimeni nu a mai intrat peste numărul de locuri. Doar la Vintage ușile au rămas deschise.

Noaptea de sâmbătă spre duminică. Ora 1.15. Punem în aplicare planul de a face un tur al principalelor locații de distracție din oraș pentru a vedea dacă ceea ce s-a întâmplat vineri seară, atunci când principalele cluburi și pub-uri au decis să nu mai permită accesul peste numărul maxim de persoane, stipulat în autorizațiie de funcționare, este valabil în în această noapte.

Imposibil de intrat la Cotton
Facem prima oprire în cel mai populat loc al Sibiului în weekend și ne oprim la Cotton Pub. La ambele intrări în pub sunt oameni de pază și câte un reprezentant din partea clubului. ”Ne pare rău nu se mai poate intra. Este plin și nu putem să vă lăsăm. Reveniți mai târziu, poate se mai eliberează”, ne spune un domn cu ochelari. Încercăm să forțăm nota și spunem că îl știm pe unul din patroni. ”Domnul xxxx este?”. Răspunsul clar și fără ezitare. ”Puteți să îl știți, dar tot nu intrați. Nu se poate”. cottonÎncercăm pe cealaltă intrate cu aceeiași strategie. ”Nu se poate. Și oricum nu e aici niciun patron. Sunați-l dacă vreți să vorbiți cu cel pe care îl căutați. Că dacă îl știți bine așa cum spuneți, vă răspunde și la telefon. Oricum nu vă pot lăsa să intrați. Este plin și nu se mai poate”, ne spune un om de la pază.
VEZI ȘI: PROTEST PUBLIC al celor de la COTTON Pub: SUNTEM PÂNDIȚI ȘI AMENDAȚI aproape zilnic!
Stop și la Oldies. Unul clar și scurt!
Ne urcăm în mașină și plecăm către o altă locație la fel de frecventată de sibieni. Ne îndreptăm către Oldies Pub. Găsim loc de parcare foarte ușor și asta ne dă de gândit. În fața pub-ului patru tineri stau și așteaptă. Ne văd că vrem să intrăm și ne taie ”aripile” imediat. ”Nu se poate intra. E plin și nu mai lasă pe nimeni. Peste tot e așa.. Numai la The Box se mai poate intra. Acum plecăm spre Vintage, poate avem mai mult noroc”. Cum tot am bătut drumul până acolo, ne forțăm norocul. Intrăm în pub și când să deschidem ușa către zona de distracție, un bodyguard ne spune tăios și cât se poate de serios că ”nu se mai poate intra. E plin. Încercați în altă parte”.oldies
VEZI ȘI: Încă un club sibian S-A ÎNCHIS. Sâmbătă seară CONTROALE în toate locațiile din județ!
Uși deschise la Vintage și The Box
Începem să ne pierdem răbdarea, dar nu și dorința de a găsi totuși un local decent în care să ne distrăm. Ne suim din nou în mașină și mergem către Vintage Pub. Prin oraș plin de poliție. În față la Continental Forum o mașină de la pompieri, oprită cu luminile de avarie aprinse, ne atrage atenția. Ne uităm în hotel și vedem oameni de la ISU, semn că se fac și aici controale. Ne vedem de drum și pe traseul nostru întâlnim numai puțin de trei echipaje de la Poliția Rutieră.
VEZI ȘI: Controalele din cluburi și puburi: DOUĂ sunt VIZATE PENTRU ÎNCHIDERE și amenzi de SUTE DE MII de lei!
Parcăm într-un final la Vintage și mergem la intrare să ne încercăm norocul la ora 2.15.  Oamenii de la pază ne dau respectos bună seara și ne invită să intrăm. Avem noroc! În pub lume multă, dar nu foarte multă, semn că aici nu s-a atins numărul maxim de locuri. Muzică, distracție, dar parcă un pic mai moderată, ca de obicei. Zăbovim jumătate de oră după care ne decidem să vizităm și ultima locație propusă: The BOX. Și aici e deschis, dar deja e târziu în noapte. ”A fost lume multă și aici”, ne spune un client.
CITIȚI ȘI: FOTO – Efectul ‪#‎colectiv‬ la Sibiu. Prima MĂSURĂ DRASTICĂ luată ÎN CLUBURILE MARI din oraș!vintage pub
Taximetriștii au avut de lucru
Din toată ”afacerea” cu schimbările din cluburi și pub-uri se pare că de câștigat au avut taximetriștii. De la The Box luăm un taxi ca să vedem dacă la taximetriști se simt schimbările. ”E plin de poliție prin oraș. Mai mulți ca de obicei. Am tot plimbat toată noaptea clienți. Mulți ne întrebau pe unde se mai poate intra pentru că în locațiile astea mai mari nu i-au mai lăsat să intre. Unii s-au lăsat păgubași și au plecat acasă, alții au mers și în 3-4 locuri ca să găsească unul în care să intre. Eu sincer am avut mai multă treabă ca de obicei în weekend, în noaptea asta”, ne spune un taximetrist de la Taxi 963.
Concluzia este însă simplă. Efectul Colectiv se simte și la Sibiu. E trist însă că au trebuit să moară zeci de oameni pentru ca legea să fie respectată și în cluburi.

Ultima oră

Comentariul meu