victorie și mai ales joc superb al sibiului cu energia tg. jiu. ne-a fost dor de tine csu!

hardy csu sibiuCSU Sibiu a reușit să obțină o victorie concludentă, sâmbătă seară în fața celor de la Energia Tg. Jiu. Sibienii s-au impus meritat cu 98-80 (27-22, 28-16, 24-18, 19-24), la capătul unei partide în care echipa lui Fleșeriu a jucat așa cum și-a dorit toată lumea: EXCELENT!

Sibiul a avut sâmbătă seară ceea ce nu a prea reușit să acumuleze de aproape un sezon încoace: ENERGIE. Și a găsit-o chiar în fața Energiei din Tg. Jiu, grupare care sezonul trecut ne-a dat mari bătăi de cap și ne-a învins clar chiar în Sala Transilvania.
Veniți în fața propriilor fani cu un moral excelent după succesul de la Pitești, baschetbaliștii sibieni au evoluat acasă așa cum toată lumea prezentă în tribunele Sălii Transilvania, și-a dorit. Oamenii în care Fleșeriu și-a pus speranțele încă de la începutul pregătirilor, au făcut din nou un joc excelent. Tripleta Lalovic – Hardy – Calotă, a beneficiat în meciul cu Rovinari de un ajutor pe care îl așteptam de multă vreme. Gilbert a confirmat în acest meci că este un jucător ce crește în evoluție de la o partidă la alta și a pus umărul din greu pentru CSU.
Sibiul a controlat meciul încă din start, lucru pe care îl mai reușise și în confruntarea de acum două etape cu Mureșul. CSU a condus din primul minut pe tabelă și s-a menținut în avantaj până la final. Primul sfert a consemnat scorul de 27-22, iar în cel de al II-lea din fericire a fost tot cu Sibiul la timonă. Gilbert a marcat coș după coș, Hardy a fost din acel ”argint viu” al echipei pe teren, iar Calotă ne-a demonstrat încă odată că poate să fie căpitanul din teren de care CSU a avut atâta nevoie în ultimul an.
La pauză universitarii aveau un avantaj confortabil de aproape 20 de puncte, scor 55-38, o diferență care avea ca până la urmă să fie decisivă. În sfertul trei diferența a ajuns la capătul celor 30  de minute la numai puțin de 24 de puncte pentru CSU, așa că sibienii și-au permis să o lase puțin mai moale pe final. Au lipsit însă doar două puncte pentru ca Sibiul să atingă bariera celor 100 de puncte și să permită spectatorilor să strige din nou ca odinioară ”Suta! Suta!”.
S-a terminat ”doar” 98-80, iar CSU a reușit să lege în sfârșit două meciuri cu victorie, dar și mai important a fost faptul că echipa a jucat așa cum de mult fanii nu au mai văzut-o. Cu ambiție, dăruire și multă ENERGIE! De remarcat că noul venit la echipă, sârbul Mijajlovic a jucat bine și a reușit să înscrie și 10 puncte pentru Sibiu.

Moment de reculegere la începutul meciului
Urmare a deciziei luate de autoritățile centrale, care au decretat doliu naționat, timp de trei zile, meciul dintre CSU Atlassib Sibiu și CS Energia Târgu Jiu a debutat cu un moment de reculegere în memoria victimelor incendiului cumplit petrecut noaptea trecută la București, iar jucătorii ambelor echipe, dar și oficialii, au purtat banderole negre pe tot parcursul meciului.
Elevii lui Dan Fleșeriu au jucat bine, în partida din această seară, și au reușit să își adjudece victoria după au câștigat toate cele patru sferturi.

CSU:
Gilbert 22, Hardy 16, Calotă16, Lalovic 15, Paul 11, Mijajlovic 10, Harrison  6, Cioacătă 2.

DECLARAȚII:
Dan Fleșeriu (CSU): Jucătorii au ajuns să fie echipa pe care mi-o doresc
”Le-am spus băieților, înainte de meci, că dacă jucăm cu aceeași energie ca și la Pitești avem toate șansele să câștigăm, iar meciul depinde doar de modul în care jucăm noi, nu de adversari. Chiar dacă și astăzi am avut momente de căderi, au fost mai scurte decât în meciurile cu Cluj sau Mureș și am reușit să ținem scorul. E adevărat că și oaspeții au făcut un meci  mai slab astăzi și a fost mai ușor decât ar fi putut fi. Vreau să cred însă că noi am contribuit la meciul lor slab și am făcut o apărare agresivă ca să nu le dăm șanse. Îmi doresc ca echipa să mai crească. E devreme în campionat. Avem nevoie de timp ca jucătorii să învețe să joace ca echipă. Încă nu sunt chiar obișnuiți să arate ca o echipă, ca o familie, deși atât la Pitești, cât și astăzi, au părut a fi de mult timp împreună. Eu cred în posibilitățile lor de creștere și chiar vrem să dăm șansa celor care nu au jucat să joace și să arate că pot fi mult mai buni jucători. Sunt jucători ce pot evolua mai bine decât au făcut-o, dar pot evolua doar în cadrul echipei și nu vor reuși dacă o vor face individual. Mă bucur că au înțeles ce îmi doresc de la ei și au ajuns să fie echipa pe care mi-o doresc. Îmi doresc să câștig întotdeauna, la fel și jucătorii. Dacă vom reuși să câștigăm cât mai multe meciuri dintre cele care urmează, va fi  senzațional, dar nu uitați de unde am plecat. Două victorii nu reprezintă  așa de mult, chiar dacă sunt obținute într-o săptămână. Noi trebuie să jucăm mai consistent, să primim mai puține puncte, trebuie să facem o rotație mai mare, trebuie să integrăm jucătorii de pe bancă și ei să vină cu puncte multe pozitive, nu neapărat pe tabelă, ci și în apărare. Sunt multe de făcut.”, a spus Dan Fleșeriu, antrenorul CSU Sibiu.
Întrebat legat de problemele întâmpinate în pregătire, Dan Fleșeriu a spus:
”Vor fi probleme cu sala de antrenament, pentru că urmează expoziție (n.r. în Sala Transilvania). Am reușit două săptămâni să ne antrenăm, aproape că nu îmi vine să cred, ne-am antrenat atâtde bine, și cred că se vede. Înainte, când nu ne antrenam în Sala Transilvania ne plângeam că nu ne intră mingea în coș și nu marcăm puncte, acum uite, în ultimele două meciuri am dat peste 80 de puncte. Imediat se vede, când te antrenezi. Dacă ne antrenăm în parc, jucăm atletism. Ne vom antrena, când e expoziție, în sala de la teatru, mergem la Șura, probabil, și probabil vom avea probleme.  Legat de modificări, sperăm să nu plece nimeni și să fim sănătoși, iar în perspectiva anului viitor, să găsim pe cineva care să poarte numele echipei și să dorească mai mult decât play-off. Asta în cazul în care se va schimba sponsorul (n.r. Atlassib), deși, deocamdată, este în discuție vorba o restrângere a susținerii.”

Antonis Constantinides (Energia): Felicit echipa din Sibiu
La rândul său, antrenorul echipei din Târgu Jiu a făcut următoarele declarații:
”Înainte de a spune despre meci,  întreaga echipă am dori să ne exprimăm condoleanțe familiilor care au pierdut pe cineva drag in tragedia de ieri. În astfel de cazuri ne dăm seama că sportul și celelalte activități nu au nicio importață. În legătură cu meciul, vreau să felicit echipa din Sibiu. Merita victoria, nu sută la sută, ci o mie la sută. Noi practic nu ne-am prezentat astăzi în teren. În momentul de față, se pare că avem probleme serioase ca echipă și, după ce ne întoarcem din Cipru, vom face o întâlnire cu conducerea pentru că este nevoie de o schimbare majoră, la nivelul antrenorilor, jucătorilor. Trebuie să se schimbe foarte multe lucruri pentru că nu putem continua cu astfel de evoluții. Și antrenorului și staff-ului tehnic, trebuie să ne fie jenă pentru prestația din această seară. Echipa Energiei, în ultimii doi ani, a crescut, a ajuns la un nivel mai superior și nu putem  să ne prezentăm așa cum am făcut-o astăzi. Felicit echipa din Sibiu și pe antrenorul Dan Fleșeriu, și le doresc o evoluție cât mai bună în campionat.  Problema noastră cea mai mare este că marți am jucat foarte bine și după patru zile nu jucăm deloc. Vă dați seama că în astfel de situații, concluzia ar fi că echipa nu este una serioasă, și pentru că eu sunt responsabilul principal pentru echipă, îmi cer scuze pentru prestația de astăzi din teren și voi suporta consecințele. Trebuie găsită o soluție cu orice preț pentru că anul trecut am avut o echipă foarte bună care a obținut performanțe.”, a declarat Antonis Constantinides, antrenorul celor de la CS Energia Tg. Jiu. sursa foto: csusibiu.ro

Ultima oră

Comentariul meu