video foto aproape 3.000 de studenți în piața mare la deschiderea anului universitar. unii s-au plictisit și au plecat!

prima poza piata mare strezaStudenți ai facultăților sibiene, politicieni locali, primarul interimar Astrid Fodor, președintele Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea, Miniștrii Educației și Apărării și reprezentanți ai bisericii au asistat la deschiderea noului an universitar, în Piața Mare a Sibiului. Discursurile s-au întins pe durata a peste 70 de minute, iar din această cauză mulți studenți s-au plictisit și au plecat.

Atmosferă de sărbătoare în centrul Sibiului. Mii de studenți au venit și s-au așezat pe scaunele montate în fața unei scene poziționată în Piața Mare, pentru a participa la deschiderea noului an universitar.
Pe scaunele din față au luat foc cei din conducerea Universității Lucian Blaga, în frunte cu rectorul Bodrea, precum și reprezentanții autorităților locale, dar și miniștrii Educației și Apărării. Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza, nu a lipsit nici el de la festivități.deschidere an universitar la sibiu (24)
Fondul sonor a fost dominat de orchestra Academiei Trupelor de Uscat, în centrul Sibiului fiind prezenți și studenții acestei instituții, alături de cei de la ULBS și de cei de la Universitățile private din oraș.deschidere an universitar la sibiu (2)

Discursurile i-au plictisit
După un moment artistic prezentat la începutul festivității, au urmat discursurile celor prezenți. Dacă la cel susținut de rectorul ULBS, Ioan Bondrea, piața era plină de studenți, aceștia și-au pierdut răbdarea pe măsură ce pe scenă se perindau și alte oficialități invitate să adreseze câteva cuvinte legat de noul an universitar ce a început joi.deschidere an universitar la sibiu (11)
Așa se face că la finalul festivităților, în Piața Mare, mai erau aproximativ 1.000 de studenți. deschidere an universitar la sibiu (27)De altfel anul acesta organizatorii evenimentului de deschidere a noului an universitar, au renunțat și la obiceiul de a mai aduce trupe muzicale care să suțină recitaluri pe scena din Piața Mare, motivul fiind același: studenții plecau din locație și mai rămâneau câteva sute.deschidere an universitar la sibiu (30)

”Bobocii” cei mai emoționați
Cei mai entuziasmați și totodată cei mai emoționați de festivitatea din Piața Mare, au fost de departe studenții din anul I. Frumos aranjați, și cu sâmbetul pe buze, ”bobocii” puteau fi recunoscuți cu ușurință la acest eveniment. deschidere an universitar la sibiu (17)Emoții au avut și cei care au fost invitați să spună câteva cuvinte pe scenă, ca reprezentanți ai studenților debutanți la facultățile sibiene.


Tot evenimentul s-a încheiat cu intonarea imnului studenților, ”Gaudeamus” făcând Piața Mare să răsune din vocile studenților și profesorilor care îi vor pregăti în noul an universitar.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=a9u95QVqI5s” splash=”https://i.ytimg.com/vi/a9u95QVqI5s/sddefault.jpg” caption=”Deschidere an universitar in Piata Mare din Sibiu”]

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu