video foto spectacol total în piața mare. cei mai puternici oameni din lume s-au dezlănțuit!

strongSibiu, Piaţa Mare. Şapte probe. Camioane, maşini, cauciucuri şi greutăţi de sute de kilograme. 12 campioni cum nu s-au mai văzut, croiţi parcă din oţel, asemeni unui Hercule al timpurilor noastre. Strongman Champions League Romania a început sâmbătă şi continuă azi, de la ora 15, cu ultimele trei probe.

Competiția sportivă pentru a desemna cel mai puternic om de pe planetă este supervizată de IFSA (International Federation of Strength Athletes) și este inclusă în calendarul competițional internațional pentru anul 2015.
În prima zi, cei 12 sportivi au avut de trecut de patru obstacole: Hercules Hold Cars, Log Lift, Truck Pull şi Wheel Flip. Ultima probă s-a dovedit şi cea mai grea, atât din cauza oboselii atleţilor, cât şi a căldurii în care au trebuit să concureze, trei dintre aceştia suferind accidentări. După prima zi, clasamentul intermediar al etapei de la Sibiu a Strongman Champions League este condus de Lauri Nami (Estonia), cu 36 de puncte. El ocupă, momentan, locul 12 la nivel mondial. Imediat pe locul 2 este Krszystof Radzikowski (Polonia), cu 35 puncte, urmat de Dainis Zageris (Letonia), cu 32 puncte. Cei doi conduc, de altfel, clasamentul mondial după nouă etape.strong2
Clasament intermediar
1 – Lauri Nami (Estonia) 36 puncte
2 – Krszystof Radzikowski (Polonia) 35 puncte
3 – Dainis Zageris (Letonia) 32 puncte
4 – Alex Moonen (Olanda) 31,5 puncte
5 – Mark Jeanes (Țara Galiilor) 31 puncte
6 – Stojan Todorchev (Bulgaria) 30 puncte
7 – Daniel Gracia (Gibraltar) 29 puncte
8 – Jarno Kirselä (Finlanda) 27,5 puncte
9  – Martin Wildauer (Austria) 18,5 puncte
10 – Holeleu-Groza Claudiu (România) 15,5 puncte
11 – Alex Arginteanu (România) 11 puncte
12 – Mutasem Srieh (România) 7 punctesrong3

Duminică, din nou spectacol
Duminică, de la ora 15, atleţii se vor înfrunta în cadrul ultimelor trei probe, unele dintre cele mai spectaculoase: Deadlift with Car, Forward Hold şi Frame walk.
„Deadlift with Car” este o probă de viteză și forță. Concurenții trebuie să ridice o mașină, din partea din spate, de cât mai multe ori cu putință, înainte de expirarea celor 75 secunde. Câștigătorul este concurentul care face cele mai multe repetări. Proba Forward Hold presupune ca sportivii să țină o greutate de 30 kg paralel cu solul, cu brațele drepte. Câștigător este concurentul care reușește să țină această greutate cel mai mult timp. În cadrul Frame walk, concurenţii trebuie să transporte un cadru metalic de care sunt atârnate greutăți totalizând 300 de kg pe un traseu de 30 de metri, într-un timp limită de 60 de secunde. Câștigă sportivul care finalizează traseul în cel mai scurt timp posibil sau, în cazul în care niciunul nu reușește să termine traseul, cel care ajunge cel mai departe. Publicul este aşteptat şi azi să îşi susţină favoriţii, intrarea la concurs fiind liberă. strong4Evenimentul va avea acoperire mondială fiind înregistrat și transmis de canalul Eurosport în cadrul unei emisiuni de 52 de minute ce va fi difuzată în 89 de țări, în data de 30 octombrie.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=1Ta2ezhrOu8″ splash=”https://i.ytimg.com/vi/1Ta2ezhrOu8/maxresdefault.jpg” caption=”Strong man in Piata Mare din Sibiu”]

Ultima oră

Comentariul meu