concefa lui cercel se clonează în concefa construcţii căi ferate și rămâne în business
Foto Arhivă

concefa lucrariConcefa Sibiu, societatea omului de afaceri Horațiu Cercel aflată în insolvență, se reorganizează prin clonare într-o nouă companie si continuă să contruiască drumuri și căi ferate. O parte din activele şi datoriile Concefa SA vor trece într-o companie nouă, numită Concefa Construcţii Căi Ferate, care va continua să activeze în acest sector fără a fi grevată de datorii, în timp ce compania originală va fi lichidată treptat pentru a plăti creanţele, scrie în ediția de astăzi, Ziarul Financiar.

Noua societate Concefa Construcţii Căi Ferate va prelua două contracte pentru lucrări la podul Giurgiu-Ruse peste Dunăre şi pentru modernizarea staţiei CFR Râmnicu-Vâlcea, cât şi automobile, utilaje şi materiale de construcţii, în valoare totală de 5,5 milioane de lei.

Clona Concefei va mai prelua şi datorii de 5 milioane de lei către Raiffeisen Leasing IFN, Raiffeisen Bank, BRD şi Karpi Expert, o firmă de recuperare creanţe. Divizarea Concefa se va face simetric, adică acţionarii actuali vor primi o participaţie egală în noua Concefa, care va avea un capital social de 5,8 milioane de lei. Concefa a intrat în insolvenţă în 2012 şi este deţinută de Adina Blajiu (31,5%) şi familia Cercel (32%).

Ultima oră

Comentariul meu