Festivalul Brânzei și Țuicii, se reîntoarce în weekend cu ediția a 12-a la Rășinari

Primăria și Consiliul Local Rășinari, Festivalul Brânzei și Țuicii, eveniment  ajuns la cea de a XII-a ediție, se desfasoară în anul 2015 în perioada  29-30 august.

festivalul-tuicii-branzei-2Festivalul este o destinație pentru cei care apreciază mâncărurile gătite „ca în Mărginime”, precum tocana de oaie la ceaun, bulzul ciobănesc, păstrama și alte bucate care îmbie la „a mânca precum șapte” sau pentru cei care apreciază dansul și muzica populară.
Vor fi prezenta ansambluri folclorice și soliști din județele Sibiu, Alba, Brașov, Vâlcea, Gorj, Timiș, Bihor dintre care amintim: „Călușarii” din Rășinari, Vaideeni, Rupea, Băbeni, Sâmbăta, Tilișca, Orlat, Jina, Novaci, Polovragi, Petrila, Baia de Fier, soliști autohtoni și ai Școlii populare de Artă Ilie Micu Sibiu. Invitații speciali precum Irina Loghin, Mile Povan, Nicu Novac, Sebastian Stan, Alina Pinca, Traian Stoiță, Ionela Pascu și Mile Povan vor încânta spectatorii prezenți la festival. Vizitatorii,  indiferent de vârstă sau naționalitate, se pot bucura de produsele tradiționale expuse la standurile special amenajate. Brânzeturile sibiene atât de apreciate la târgurile de profil, încât au devenit un brand național care se bucură de prețuire atunci când sunt servite, precum și, alte produse alimentare și artizanale confecționate de mâinile dibace ale localnicilor din Mărginime vor asigura participanților la eveniment șansa de a-și procura cele trebuincioase după gust și pofta inimii. Festivalul Brânzei și Țuicii a devenit o tradiție și un model de dezvoltare durabilă în domeniul ecoturismului, și a  contribuit la obținerea de către Mărginimea Sibiului a primul loc în cadrul concursului – Destinații Europene de Excelență în turism și gastronomie locală organizat de Agenția Națională de Turism. Premiul va fi acordat în cadrul unei ceremonii care va avea loc în decembrie 2015 la Bruxelles.
Organizatorii festivalului consideră că îmbunătățirea accesibilității turistice a Mărginimii prin promovarea diversității culturale, folclorice și gastronomice vor dezvolta economic și social această zonă, oferind oamenilor acestor locuri posibilitatea de a-și continua meseriile și obiceiurile învățate din strămoși și de a le transmite generațiilor viitoare.
Vă invităm și vă așteptăm cu dragă inimă, sâmbătă, 29 august și duminică, 30 august 2015, să ne bucurăm împreună pe Valea Ștezii – Rășinari! foto: mondonews.ro

Ultima oră

Comentariul meu