patronul de la perla păltinișului: ”iau în calcul și un sabotaj! ne afectează tare treaba asta!”

baltador perla paltinisuluiCele două cazuri de toxinfecție alimentară vehiculate la Pensiunea Perla Păltinișului, și petrecute în mai puțin de o lună de zile, dau peste cap activitatea unuia din cele mai apreciate restaurante din stațiune. Unul din patronii locației explică de fapt cum stau lucrurile din punctul său de vedere. Ciprian Baltador ia în calcul inclusiv varianta unui sabotaj al unor persoane rău intenționate.

Perla Păltinișului este o pensiune cunoscută în toată țara. De ani de zile turiștii vin și se cazează aici pentru condițiile oferite și pentru că la restaurantul locației se servește o mâncare excelentă. Afacerea este însă zguduită puternic de cele două cazuri de turiști intoxicați după ce ar fi servit masa aici, mai întâi la începutul lunii iulie, când 15 persoane au ajuns la Urgență, iar apoi  din nou, weekendul trecut când alți 10 turiști au avut aceeiași problemă.
Patronatul locației a ținut neapărat să ia legătura cu reporterii Ora de Sibiu, pentru a își expune punctul de vedere față de situația creată. Ciprian Baltador spune că problema ar fi apărut după ce s-a servit micul dejun. Acesta afirmă însă că toate alimentele au fost cumpărate din Metro, cu factură și că termenul de garanție nu era expirat. ”Ca și data trecută oamenii au plecat în oraș după ce au luat micul dejun la noi. S-a servit telemea, ouă, salamuri, brânză, toate luate cu factură de la Metro. Noi îndeplinim toate normele impuse. La angajați am făcut toate analizele de nici două săptămâni și oamenii sunt în regulă. Au venit DSV-ul și DSP-ul în control și nu au găsit niciun produs alterat”, spune acesta. Se pare că cei de la DSV suspectează că problemele au ca posibilă sursă și un izvor de apă, aflat în apropiere de pensiunea Perla Păltinișului și la care turiștii se mai opresc ca să își potolească setea.
CITEȘTE ȘI: ALERTĂ – Din nou turiști intoxicați după ce au mâncat la Perla Păltinișului. Nouă persoane duse la spital!
Totul la vedere
Cei de la Perla Păltinișului sunt convinși că problema nu este de la ei, mai ales că și data trecută, în luna iulie, controalele au arătat că totul a fost în regulă, doar DSP-ul presupunând că problema a fost de la un stafilococ din brânză. ”Tot ce cumpărăm e cu factură și de la Metro. Tocmai pentru a fi siguri că nu avem astfel de probleme. Dacă se va constata că noi suntem vinovați, voi ieși public și vom anunța lucrul acesta. Nu avem absolut nimic de ascuns”, a mai spus Baltador, pentru Ora de Sibiu.
perla pensiune
Iau în calcul și un sabotaj
Cei de la Perla Pătlinișului se gândesc la toate variantele posibile legat de problema intoxicațiilor apărute în weekend. Și sabotajul unei persoane rău intenționate e pe listă. ”M-am gândit la toate variantele posibile, inclusiv la sabotaj. Și noi vrem să depistăm cât mai rapid problemele. Proprietarii pensiunii au apelat inclusiv la serviciile unui laborator privat care a luat la cercetat toată locația, pentru a vedea dacă este ceva în neregulă. ”Am avut 70 de persoane cazate. Zece au avut probleme și 60 nu au avut. Din aceleași alimente s-a servit micul dejun și a II-a zi și nimeni nu a avut nimic. Nu mai știm ce să credem” mai spune Baltador.
CITIȚI ȘI: UPDATE ALERTĂ – CINSPREZECE persoane intoxicate de la mâncare în restaurantul Perla Păltinișului
Așteaptă rezultatele analizelor
Pentru că cei de la DSP și DSV nu au găsit nimic în neregulă, unitatea nu și-a întrerupt funcționarea. Mai mult turiștii ajunși la Urgență sâmbătă s-au întors în pensiune și au luat masa aici și după incident. ”Seara am avut un chef mare. Oamenii s-au întors aici și au servit masa. Au înțeles că nu avem nicio vină. Așteptăm acum să iasă rezultatele analizelor de laborator. Am încredere deplină în autorități”, a mai declarat unul din patronii pensiunii.
CITIȚI ȘI: OPC-ul a mers la Perla Păltinișului. Ce nereguli s-au găsit și ce MĂSURĂ DRASTICĂ va fi luată!
La tribunal cu vinovații
Dacă se va constata că problema apărută nu este din cauza celor de la pensiunea Perla Păltinișului, patronatul are de gând să ceară daune în instanță vinovaților. ”Pe noi ne afectează foarte tare treaba aceasta. Avem clienți care vin de zece ani să ia masa la noi, tocmai pentru că avem un nume și suntem cunoscuți că la noi se mănâncă bine. Aștept rezultatele și apoi ne vom îndrepta împotriva din cauza celor avem acum aceste probleme. Ne-am luat și un avocat”, a mai spus Ciprian Baltador.

Ultima oră

Comentariul meu