un cunoscut blogger de peste ocean după ce a ajuns la sibiu. vorbește la superlativ!

strada cetatii sibiuRaphael Alexander Zoren a vizitat mai multe orașe din România, dar cel mai mult spune că i-a plăcut în Transilvania. Brașovul și Clujul i-au fost pe plac, dar cireașa de pe tort este în opinia sa, în această clătorie, Sibiul.

Un tânăr care călătoreşte în toată lumea şi îşi scrie experienţele pe un blog a ajuns în Transilvania, despre care spune că e un loc unic în Europa. Raphael Alexander Zoren scrie pe blogul său că atunci când a anunţat că va pleca în Transilvania toată lumea i-a spus „ai grijă la vampiri”.
„Credeţi sau nu, foarte mulţi oameni din afara României cred că Transilvania e un tărâm imaginar, ca Narnia sau Pămânul de Mijloc. Dar, cu peisajele sale magice, pot înţelege de ce unii ar crede că e un tărâm al fanteziei”, îşi începe tânărul descrierea Transilvaniei, conform voceatransilvaniei.ro.
Raphael Alexander Zoren notează că cei care trec peste mitologia şi legendele regiunii vor găsi în Transilvania un loc cum nu mai există în Europa, un loc cu farmec şi linişte, unde nopţile sunt lungi şi pline de comori.
”În cele două săptămâni în care am călătorit prin Transilvania am învăţat multe despre puterea fricii, a cicatricilor terorilor din comunism care încă mai sunt prezente în localnicii acestei regiuni minunate din România”, scrie Raphael.
Acesta povesteşte că un ghid din Sibiu i-a spus că oamenii erau speriaţi de ce ar putea spune vecinii lor despre ei pentru a obţine favoruri în timpul comunismului, că localnicilor le era frică de lideri, de conducerea ţării.
„Dar am luptat. Am luptat mult şi tare. Am trecut peste frici şi am adus un viitor mai bun copiilor noştri, oraşului nostru şi nouă”, i-a mai spus ghidul lui Raphael.
”Transilvania a suferit multe terori şi azi e casa multor comori. Mai important, Transilvania te va face să preţuieşti ceea ce deja ai: puterea de a-ţi învinge temerile”, a fost concluzia călătorului.

un cunoscut blogger de peste ocean după ce a ajuns la sibiu. vorbește la superlativ!

Vrăjit de Transilvania
Pe blogul său, Raphael scrie că Transilvania e destul de mare şi diversă, dar că cele mai cunoscute atracţii sunt în Braşov, Cluj-Napoca şi Sibiu.
”Dacă vii din Bucureşti, cel mai bun punct de pornire e Braşovul, oraşul cel mai cunoscut din Transilvania datorită proximităţii faţă de Castelul Bran, cunoscut ca al lui Dracula, care nu îşi merită însă renumele. Poţi merge la ski în Sinaia sau să vizitezi Castelul Peleş, dar şi Munţii Bucegi şi oraşul Buşteni. În oraşul Braşov merită să urcaţi până la semnul Hollywoodian”, a scris Raphael.
Următorul oraş de pe lista sa este Clujul, care oferă, potrivit tânărului, un mix interesant de arhitectură modernă şi medievală. Salina Turda e punctată şi ea de turistul străin, care spune despre ea că e „o minune a naturii”.
”Pe lângă centrul istoric al oraşului şi viaţa de noapte vibrantă, un alt loc ce merită vizitat este Pădurea Hoia Baciu, pădurea bântuită în care au fost văzute OZN-uri”, a scris Raphael.

S-a îndrăgostit de Sibiu
Sibiul este al treilea oraş de pe lista turistului, care scrie că este cel mai fermecător şi bine păstrat oraş din Transilvania.
”Oraşul vechi este plin de arhitectură saxonă şi are multe locuri din care poţi vedea o panoramă spectaculoasă a oraşului. Sibiul are multe muzee, iar cea mai interesantă atracţie culturală este Muzeul în aer liber Astra, unde poţi să te bucuri de viaţa rurală a românilor”, scrie tânărul pe blogul său.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică