Scandal la Gym Tonic - Acuzații grave la adresa fiului avocatului Ucă. Poliția și ITM fac anchetă! (VIDEO FOTO)

SCANDAL GYM TONIC SIBIU2Un tânăr ce a lucrat până de curând la sala de fitness Gym Tonic – Ramada, acuză patronul locației că nu i-a făcut formele de angajare,  în ciuda faptului că el știa că el lucrează legal. Tânărul a aflat adevărul în momentul în care a ajuns la spital, rănit fiind după un accident de mașină. Cazul a ajuns în atenția poliției și a ITM-ului. Patronul Rareș Popa, fiul avocatului Ucă, a refuzat să comenteze situația.

Alex O., este un tânăr cunoscut de mai toată lumea care frecventează serviciile sălii de fitness Gym Tonic de la Hotelul Ramada. Tânărul lucrează acolo de mai bine de opt luni, dar nu și legal. A aflat acest lucru de curând și așa ar fi lucrat în continuare dacă nu ar fi avut nevoie de spitalizare, în urma unui accident rutier avut loc la începutul lunii iulie 2015. Atunci Alex a suferit un accident de mașină și a aflat cu stupoare că nu poate să beneficieze de servicii medicale gratuite pentru că nu are carte de muncă. Alex a rămas uimit de acest lucru, mai ales că el fusese informat că a fost angajat, încă din momentul în care a început să lucreze la Gym Tonic. Acesta a pus mâna pe telefon și l-a sunat pe administratorul sălii, cerându-i acestuia explicații. Administratorul sălii i-a promis telefonic că îi face imediat actele de angajare pentru a beneficia de serviciile de asigurat la Casa Națională de Asigurări de Sănătate. ”Seara am suferit un accident de circulatie, iar a II-a zi, joi dimineata, cand l-am anuntat pe administratorul salii am aflat ca nu am carte de munca si nici nu am avut deloc in toata aceasta perioada. Vineri m-a sunat si mi-a spus ca mi-a facut angajarea pentru a putea beneficia de servicii medicale. Intre timp eu mi-am platit din buzunar CAS-ul pe aceasta perioada deoarece este nevoie de minim 6 luni din urma pt a beneficia de serviciile medicale”, a povestit Alex pentru Ora de Sibiu.

I-au propus un ”deal” nelegal
În realitate lucrurile nu s-au schimbat deloc pentru Alex. Rareș Popa, cel care deține sala de fitness, i-a spus la cinci zile după accident că nu i-a făcut angajarea în acte. ”Luni dimineata m-am intalnit cu „patronul” pentru a vorbi despre aceasta situatie iar el mi-a zis ca de fapt nu mi-a facut angajarea nici vineri, asa cum a zis. Mi-a propus sa continuam asa, in ceea ce priveste cartea de munca, si ca ma va angaja dupa perioada de recuperare si ca oricum el nu are nevoie de concediu medical si imi va da oricum salariul. I-am spus ca nu sunt de acord pentru ca oricum nu vreau sa mai colaboram dupa toate acestea si nici nu am incredere ca imi voi primii banii”, a mai povestit Alex.
Tânărul spune că ilegalitățile și abuzurile nu sunt numai în cazul său și că cei ce lucrează la ambele locații Gym Tonic, respectiv la Ramada și pe strada Oituz (foto jos), au avut astfel de probleme și s-au trezit că lucrează fără carte de muncă sau că actele de angajare au fost făcute după luni de zile. Alex spune că patronatul face tot felul de abuzuri și că, recent o tânără ce a lucrat la Gym Tonic a cerut două zile libere ca să își facă un set de analize la spital, iar patronul i-a transmis să nu se mai întoarcă la lucru pentru că oricum nu a fost angajată cu acte.gym tonic oituz

Plângeri la ITM și Poliție
Alex O. a depus plângeri împotriva celor de la Gym Tonic atât la Inspectoratul Teritorial de Muncă din Sibiu, cât și la Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu, în care a semnalat abuzurile patronatului și neregulile legate de contractul său de muncă. Ambele instituții au deschis anchete. ”Petentul a formulat o sesizare în 13 iulie, înregistrată la IPJ Sibiu, care în acest moment se află în cercetare. Aspectele sesizate de el sunt verificate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice”, a declarat Luciana Lazăr, purtător de cuvânt la IPJ Sibiu, pentru Ora de Sibiu. ”I-am spus de atunci patronului ca o sa ii fac o plangere la ITM, ceea ce am si facut, inclusiv la politie. Acum dansul incearca sa mascheze totul”, a mai spus Alex O.
gym tonic 2
Patronul dă din colț în colț
Contactat de Ora de Sibiu, Rareș Popa a părut surprins de faptul că acest caz a ajuns la urechile presei. Acesta a refuzat să facă orice comentariul legat de acest subiect, motivând că este o anchetă a poliției și a ITM-ului pe rol. ”Știu că respectiva persoană a făcut plângeri peste tot. Sunt controale ale ITM-ului și ale poliției. Nu comentez pe acest subiect până când instituțiile care fac cercetări nu vor prezenta rezultatele anchetei. În momentul în care se vor prezenta aceste concluzii, voi decide dacă fac declarații”, a spus Rareș Popa.  Tânărul afacerist a refuzat să ofere alte detalii legate de acest caz.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=gC5jb4l27t8″]
Cine este Rares Popa și cum a scăpat dintr-un scandal răsunător în 2007
Patronul celor două locații Gym Tonic din Sibiu a mai avut de a face cu legea de-a lungul timpului. Este fiul lui Nicole Ucă, unul din cei mai cunoscuți avocați ai Sibiului, și a fost implicat într-un scandal în anul 2006, fiind acuzat atunci că prin intermediul firmelor Nokitel Computers și Computer Distribution Center, a ”umflat” valoarea în acte a unor mărfuri ”plimbate” între cele două firme, cu 27 de miliarde de lei vechi.
Conform gândul.info, până  în august 2006, cele două srl-uri nu au avut vreo problemă. La sfârşitul acelei luni, însă, Nokitel a încheiat cu Asirom o poliţă prin care şi-a asigurat un stoc de marfă. Conform normelor asigurărilor, poliţa pentru protejarea mărfurilor se face în baza declaraţiilor asiguratului, fără ca agentul să verifice bunurile. Dovada, în cazul în care marfa este furată, sunt facturile pe care păgubitul le prezintă societăţii cu care se demonstrează valoarea lucrurilor sustrase. Iar valoarea totală a mărfurilor asigurate de către Nokitel Computers a fost de 30 de miliarde de lei vechi.
La o lună de la încheierea poliţei, Nokitel începe să cumpere componente electronice.Lanţul a fost pus la punct în aşa fel încât valoarea mărfurilor să ajungă la pragul de asigurare. Astfel, o societate din Bucureşti livrează componentele, dar nu direct la Nokitel, ci la cealaltă societate controlată de Popa, Computer Distribution Center. De aici marfa este revândută la Nokitel. Iar între cele două firme ale lui Popa valoarea creşte în facturi cu 27 de miliarde de lei! Cel puţin aşa susţinea la vremea respectivă Serviciul de Investigare a Fraudelor din IPJ Sibiu. Aceeaşi sursă arată că facturile dintre cele două srl-uri ale lui Popa au fost întocmite de… Popa. Acest lucru a fost recunoscut chiar de Rareş Popa, în momentul în care a fost audiat: „Acesta (Rareş Popa – n.n.) a arătat că el a achiziţionat componentele IT de la Bucureşti pentru firma prietenei sale (Computer Distribution Center – n.n.). A luat componentele cu preţul practicat pe piaţă şi le-a revândut firmei sale, Nokitel Computer, cu preţuri cu mult supraevaluate, pentru a crea impresia unei activităţi economice intense în vederea solicitării unui credit de la societatea bancară BancPost SA Sibiu”! Practic, între cele două firme ale sale, Rareş Popa  a „săltat” marfa luată de la Bucureşti cu 1.000-2.000 la sută şi a reuşit astfel să atingă cota de asigurare.
Dar, în acest moment, trebuia să se întâmple ceva cu marfa. Providenţial, magazinul Nokitel din Sibiu a fost spart în noaptea de 14-15 octombrie 2006, la două săptămâni de la ultima livrare de componente electronice. Poliţia municipiului Sibiu încă nu s-a pronunţat asupra spargerii. IPJ Sibiu susţine însă că „nici o persoană nu a pătruns în acea noapte în magazinul firmei şi nici o persoană nu a părăsit acest magazin având asupra sa bagaje”. La această concluzie s-a ajuns după expertize judiciare. Ciudat, Rareş Popa declară în faţa poliţiştilor că deţine un cod care i-ar fi permis să reseteze senzorii de detectare a mişcării. Iar, cu câteva luni înainte de spargere, senzorul de mişcare pentru uşa din spate tocmai fusese „întârziat” cu 30 de secunde. În plus, o cameră de luat vederi de la clădirea de vizavi nu a înregistrat nimic semnificativ în noaptea spargerii.

Cum penalul a devenit NEPENAL!
Din cauza majorării artificiale a valorii mărfii asigurate şi din pricina suspiciunilor privind efracţia, cazul s-a transformat într-unul penal. Numai că procurorii i-au dat sibianului neînceperea urmăririi penale! În tot acest caz ciudat şi mai ciudată este încrengătura din „spatele” patronului Nokitel.
Astfel, tatăl vitreg al lui Rareş Popa este Nicolae Ucă – vestitul avocat din Sibiu, fost prim-procuror al Parchetului Sibiu. Mama vitregă este tot în banşă: a fost procuror, iar acum este judecător la Secţia Penală a Tribunalului Sibiu. Mama naturală a lui Popa a lucrat tot la tribunal, iar naşii celui acuzat de Poliţie de fraudă sunt procuror-inspector şi judecător-preşedinte de secţie. Rareş Popa a declarat atunci pentru gândul.info că ”presiunile Asirom au determinat abuzurile poliţiştilor. Nimic din ancheta IPJ nu este adevărat. Audierea, cel puţin, este un document făcut unilateral de poliţist”. Despre supraevaluarea mărfurilor furate, Rareş Popa considera atunci că „este o tranzacţie comercială legală, nu există preţuri maximale impuse de lege”. Iar despre dispariţia mărfurilor şi scandalul care a urmat, Popa declara la vremea respectivă că nu există probleme – „asta fiindcă la inventarul cu reprezentanţii Asirom s-au stabilit lipsurile şi nu s-au formulat obiecţiuni. În plus, cei de la Asirom au considerat în procesul-verbal că toate mărfurile, cantităţile şi valorile corespund cu realitatea”. În fine, Rareş Popa mai spunea tot la vremea respectivă că ”dacă Asirom are nelămuriri în privinţa prejudiciului, atunci să vină cu o propunere”. surse info si foto: gandul.info & Facebook

Ultima oră

Participă la discuție

4 Commentarii

  1. doar actualii angajati si fostii angajati cunosc adevarul….si cat despre abuzuri….da..erau si sunt…deschide ti bine ochii 🙂

  2. ITM-ul nu face absolut nimic, numeroase plangeri am facut si eu, si apropiatii in diverse situatii si mi s-a spus ca ei nu pot face nimic si la revedere. Cred ca in atentia DNA-ului ar trebui sa intre reprezentantii ITM.

  3. Exista si un corector de texte care ar putea sa isi faca treaba pe acest site? Cred ca intelegeti cat de important e continutul textului, pe langa mesajul acestuia!
    Colabaram, Gum Tonic, leagea, dealungul – cuvinte inexistente. Stiu ca sunt typos (exceptand dealungul – aia e prostie)… dar acest lucru nu este scuzabil cand prezinti o stire. Este scuzabil daca ai 14 ani si postezi pe facebook.
    Cat despre regulile de tehnoredactare… stim cu totii (sau ar trebui sa stim, daca am redactat vreodata un text precum o licenta) ca inaintea semnelor de punctuatie NU se pun spatii, iar dupa acestea se pune obligatoriu spatiu.
    Dupa cum spuneam, daca autorul textului avea 14 ani isi facea un update statusului de pe facebook, era una. Si alta este prezentarea unei stiri cu un asemenea continut. Angajati un corector de text.