ANALIZĂ - De ce e mai bine să îți iei apartament în afara orașului decât în Sibiu. Ce avantaje ai!

Sibiul și zona metropolitană a capitalei de județ a început să se dezvolte din nou din punct de vedere imobiliar. Casele și apartamentele se construiesc din nou în număr apreciabil, iar clientela are acum de unde să își aleagă varianta cea mai oportună. Puțină lume știe însă că apartamentele în oraș, costă uneori și dublu față de cele în zone cum sunt Șelimbăr, Cisnădioara sau Cristian.

Prețul unui apartament într-o zonă liniștită din afara Sibiului este uneori mai mic și cu 50 la sută decât în oraș
Prețul unui apartament într-o zonă liniștită din afara Sibiului este uneori mai mic și cu 50 la sută decât în oraș

Piața imobiliară a început să se ”dezghețe” într-un ritm alert, odată cu trecerea crizei economice pornită în 2008. Lucrul acesta se poate observa cu ușurință și în zona Sibiului. Dezvoltatorii imobiliari au început să pună pe picioare noi proiecte, apartamentele sunt din nou căutate, iar sibienii au acum o ofertă rezonabilă din care să își aleagă casa sau apartamentul cel mai potrivit.
Multă lume se grăbește însă să își cumpere un apartament sau o casă, după care constată că acestea sunt prea mici sau că au plătit prea mulți bani pe un produs care în afară de ”avantajul” de a locui în oraș, nu oferă nimic în plus față de alte oferte imobiliare existente pe piață.
Există un motiv cât se poate de simplu pentru care piața imobiliară a început din nou să prindă viață. ”Ținând cont de fluxul mare pe care îl avem din partea celor care vin în Sibiu să se angajeze în zonele industriale din afara orașului, este normal să ne confruntăm cu un interes mai mare pentru achiziția de locuințe. Mai sunt și cei care termină facultatea și care sunt veniti din altă parte și nu mai pleacă din oraș. Și această categorie caută să își cumpere o casă”, explică Bogdan Gicu, președintele Filialei Sibiu a Uniunii Nationale a Agentiilor Imobiliare.

ANALIZĂ - De ce e mai bine să îți iei apartament în afara orașului decât în Sibiu. Ce avantaje ai!

Ce se caută
Dacă până în 2008 la Sibiu se construiau imobile și blocuri cu apartamente cu 3-4 camere, acum dezvoltatorii imobiliari și-au regândit strategia și au adaptat-o pieței actuale. ”Majoritatea merg pe varianta unor locuințe mai mici. Mai sunt cazuri în care dezvoltatorii au împărțit apartamentele mari. Acum s-au adaptat pieței. Sunt apartamente de două camere la 40 – 60 metri pătrați și de trei camere la 50-75 metri pătrați”, mai explică Bogdan Gicu.O casa Noua Selimbar Sibiu (3)

Apartamente mai scumpe în Sibiu
Oferta imobiliară din oraș este mult mai piperată decât cea din afara Sibiului. Un apartament cu două camere, de exemplu, în zona Dioda, cu o suprafață de 45 de metri pătrați se vindea zilele trecute cu 40.000 de euro. ”Le recomand tuturor să caute altceva în afara orașului, pentru că la banii aceștia poți să îți iei o casă. Sibiul nu e un oraș foarte mare și de aceea cred că mai ales pentru tineri un apartament într-un complex imobiliar din zone precum Șelimbăr, Șura Mare sau chiar și zona Turnișor și Cristian, pot să plătească mult mai puțin decât în oraș”, spune președintele Filialei Sibiu a Uniunii Nationale a Agentiilor Imobiliare.avantgardenMii de apartamente pe piață
Cum în Sibiu se contruiește foarte mult în această perioadă, se estimează în acest an vor fi amenajate și construite numai puțin de 3.000 de locuințe și apartamente în oraș și în localitățile limitrofe. ”Sunt multe proiecte în dezvoltare. Magnolia, O Casă Nouă, Avantgarden (foto sus)… Toate oferă locuințe la prețuri accesibile și mult mai ieftine decât în zonele mai centrale ca să spun așa, ale Sibiului”, a mai explicat Bogdan Gicu.

selimbar
Șelimbărul are o ofertă imobiliară mult mai avantajoasă decât Sibiul

Șelimbăr, orașul de lângă oraș
La o primă vedere recomandările făcute de Bogdan Gicu sunt cu siguranță unele mai bune. Prețurile din zona Șelimbăr de exemplu sunt mult mai accesibile. Apoi pentru cei care muncesc pe platformele industriale accesul este mult mai rapid către zona industrială Veștem sau către cele din Zona de Vest a Sibiului și Parcul industrial Șura Mică. ”Sunt o serie de avantaje dacă îți iei un apartament de exemplu în zona Șelimbăr. Prețul este cuprins între 25.000 și 28.000 de euro pentru o locuință cu două camere și ai și loc de parcare în acești bani, pentru că să nu uităm, Sibiul ca oraș, are o problemă în privința locurilor de parcare. Mai vorbim și de accesul către locul de muncă. Există centura ocolitoare care îți permite ca în 5-10 minute să ajungi de la Șelimbăr în Zona de Vest sau la Șura Mică și nu numai”, a mai explicat Bogdan Gicu.O casa Noua Selimbar Sibiu (2)

Ponturi de pe piața imobiliară
La ora actuală sunt extrem de multe oferte atractive pe piață. Printre proiectele imobiliare dezvoltate în zona Sibiului, se află și ”O Casă Nouă” de la Șelimbăr. Dezvoltatorul spune că pentru a atrage clienții, oferă inclusiv asistență pentru accesarea unui credit prin Prima Casă. ”Avem locuinte noi, cu preturi pe masura bugetului celor ce își doresc să cumpere un apartament. Avem loc de parcare ASIGURAT, inclus in pretul apartamentului. Oferim apartamente cu spatii generoase, si balcoane mari. Iar după cum se poate observa proiectul nostru este dezvoltat într-o zona verde, liniștită și frumoasa, dar aproape de toate cele necesare unei familii. Adică școala, gradinita, magazin. Contează să oferim clienților astfel de facilități”, spune unul din dezvoltatorii proiectului.


Prețul apartamentelor este și el unul atractiv, respectiv 25.500 euro pentru o locuință cu două camere și balcon.
Găsiți aici mai multe informații despre ”O Casă Nouă”
De altfel majoritatea dezvoltatorilor imobiliari oferă locuințe la prețuri mai accesibile în afara Sibiului.
Proiecte imobiliare asemănătoare sunt dezvoltate și în zona dintre Sibiu și Cisnădie, dar aici prețurile pornesc de la minim 28.000 de euro pentru un apartament cu o cameră. La Magnolia Residence un apartament cu 3 camere costă aproximativ 34.000 de euro, iar la Alma în cartierul Turnișor, prețul unui apartament două camere este de 39.000 de euro.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică