veste excelentă pentru aeroportul internațional sibiu. de doi ani se așteaptă acest anunț!

aeroportul din sibiuCei de la Aeroportul Internațional Sibiu au toate motivele să își frece mâinile de bucurie. Una din cele mai mari probleme cu care această instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Sibiu, se va rezolva în sfârșit. Este vorba de alunecările de teren din capătul pistei, spre Cristian.

Calea amiabilă s-a dovedit a fi cea mai bună soluţie pentru rezolvarea situaţiei neprevăzute ivite la Aeroportul Internaţional Sibiu în urmă cu aproximativ cinci ani: prăbuşirea pistei. Toţi factorii implicaţi în realizarea proiectului de extindere şi modernizare a Aeroportului Internaţional Sibiu şi-au dat mâna şi au semnat în luna iunie 2015 două protocoale care cuprind măsurile care vor fi adoptate pentru realizarea lucrărilor de refacere şi a altor lucrări necesare în vederea efecturării recepţiei finale, precum şi măsurile de soluţionare a problemei tehnice privind alimentarea de rezervă a sistemului de balizaj.
ioan-cindrea„Această modalitate de soluţionare amiabilă a refacerii pistei este îmbucurătoare pentru Consiliul Judeţean Sibiu, pentru Aeroportul Internaţional Sibiu şi pentru toata comunitatea sibiană. Doresc să felicit şi să apreciez eforturile şi înţelegerea constructorului, proiectantului şi consultantului şi a tuturor celor care au negociat şi au contribuit la stabilirea acestei soluţii de remediere a problemelor apărute la pista Aeroportului Internaţional Sibiu. Consider că după finalizarea lucrărilor, numărul companiilor aeriene interesate să opereze pe Aeroportul Internaţional Sibiu va creşte, aspect pentru care atât conducerea Consiliului Judeţean Sibiu, cât şi a Aeroportului Sibiu manifestă o preocupare asiduă”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea.
Astfel, peste numai câteva zile, respectiv la 1 iulie, firma Max Bögl s-a obligat să înceapă lucrările de remediere conform proiectului tehnic şi să le finalizeze în termen de 3 luni, pe cheltuiala proprie. aeroport sibiuTotodată, în urma identificării motivelor nefuncţionalităţii generatorului care asigură alimentarea de rezervă a sistemului de balizaj, s-a stabilit că remedierea va fi rezolvată tot de către Max Bögl.
Foto: Lucian Murgu / Aeroportul International Sibiu

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. E bine ca repara…daca cu adevarat repara pe banii lor e si mai bine…de ce-o fi o veste asa de „extraordinara” nu stiu??? Nu parea sa incurce in veun fel activitatea aeroportului…ce e dezolant la aeroport este vechea cladire, intrarea in parcare, etc. etc.