curtea de apel alba iulia s-a pronunțat în procesul intentat de klaus iohannis celor de la ani

klaus iohannisMagistrații au luat o decizie legată de soluţionarea dosarului cunoscut opiniei publice ca
„procesul Klaus Iohannis  împotriva A.N.I. privind conflictul de interese”.  Contestația depusă de președintele României a avut câștig de cauză parțial.

Curtea de Apel Alba Iulia a admis, miercuri, contestaţia preşedintelui Klaus Iohannis la raportul ANI privind un conflict de interese în care şeful statului s-ar fi aflat când era primar la Sibiu, legat de un contract cu tipografia Forumului Democrat al Germanilor.
Astăzi, 10.06.2015, în dosarul nr.780/57/2013, Curtea de Apel Alba Iulia a admis în parte contestaţia formulată de reclamantul Klaus-Werner Iohannis în contradictoriu cu pârâta Agenţia Naţională de Integritate şi în consecinţă a dispus anularea punctului 1 şi 2 din raportul de evaluare nr. 35687/G/II/08.08.2013 întocmit de Agenţia Naţională de Integritate sub aspectul conflictului de interese în materie administrativă.
Curtea de Apel Alba Iulia a respins acţiunea reclamantului ca inadmisibilă cu privire la punctul 3 al aceluiaşi raport de evaluare, care dispunea sesizarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru cercetarea încălcării regimului juridic al conflictului de interese în materie penală.
Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă, poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, competenţa soluţionării recursului revenind Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Considerentele care au stat la baza acestei sentinţe vor putea fi făcute publice  după ce hotărârea va fi motivată.

Alte date privind soluţionarea dosarului
Dosarul nr. 780/57/2013 a fost înregistrat  pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia în 29.08.2013 şi a avut ca obiect soluţionarea acţiunii în contencios administrativ formulată de reclamantul Klaus Werner Iohannis prin care acesta a solicitat:
–    anularea raportului de evaluare 35687/G/II/08.08.2013 întocmit de Agenţia Naţională de Integritate – Inspecţia de Integritate prin care aceasta a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese de către Klaus Werner Iohannis (în perioada în care a deţinut funcţia de Primar al Municipiului Sibiu)
În 19.03.2014 Curtea de Apel Alba Iulia a admis  cererea formulată de A.N.I. şi a dispus suspendarea judecării cauzei până la soluţionarea dosarului penal nr.644/P/2013 aflat în cercetarea Parchetului de pe lângă Î.C.C.J. întrucât  soluţia care s-ar pronunţa în cauza instrumentată de Parchet pentru infracţiunea de fals în înscrisuri, ar avea o înrâurire hotărâtoare asupra hotărârii ce urmează să se dea în cauză.
În 29.04.2015 Curtea de Apel Alba Iulia a admis cererea de repunere a cauzei pe rol formulată de reclamantul Klaus Werner Iohannis având în vederea închiderea prin clasare a dosarului penal nr.644/P/2013.

Conţinutul dispozitivului sentinţei Curţii de Apel Alba Iulia  din 10.06.2015
„Admite excepţia inadmisibilităţii acţiunii formulată de pârâtă, privind anularea punctul 3 al raportului de evaluare nr.35687/G/II/08.08.2013 emis de Agenţia Naţională pentru Integritate – Inspecţia de Integritate.
Admite în parte acţiunea formulată de reclamantul K.W.I. în contradictoriu cu pârâta Agenţia Naţională pentru Integritate – Inspecţia de Integritate şi în consecinţă:
Anulează raportul de evaluare nr.35687/G/II/08.08.2013 întocmit de A.N.I.- Inspecţia de Integritate privind punctele 1 şi 2 din raport.
Respinge ca inadmisibilă acţiunea privind anularea punctului 3 al raportului de evaluare nr.35687/G/II/08.08.2013 emis de Agenţia Naţională pentru Integritate – Inspecţia de Integritate.
Obligă pârâta să plătească reclamantului suma de 50 de lei cheltuieli de judecată.
Cu drept de recurs în termen de15 zile de la comunicare.
Recursul se depune la Curtea de Apel Alba Iulia, sub sancţiunea nulităţii.
Pronunţată în şedinţa publică din 10.06.2015.”

Ultima oră

Comentariul meu