zeci de permise suspendate și amenzi colosale date în weekend de polițiștii sibieni
FOTO: arhivă

razie alcool politie etilotestPolițiștii de la Serviciul Rutier Sibiu au acționat cu toate forțele în weekendul trecut. Aproape 100 de permise au fost reținute, iar peste 20 de șoferi s-au ales cu dosare penale pentru că au condus sub influența alcoolului la volan. Cuantumul amenzilor este de aproape 200.000 de lei.

La nivel european, conform Calendarului TISPOL,  în săptămâna 01 –  07 iunie, forţele poliţieneşti au acţionat cu precădere în scopul prevenirii producerii de accidente rutiere pe fondul conducerii autovehiculelor sub influenţa alcoolului sau substanţelor psihoactive.
În judeţul Sibiu, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au desfăşurat activităţi specifice în vederea scăderii gradului de risc accidentogen, dar şi în vederea identificării şi tragerii la răspundere a celor care au încălcat normele rutiere.
În această perioadă, în urma săvârşirii de infracţiuni la regimul rutier, au fost întocmite 22 de dosare penale, altor 89 de conducători auto  fiindu-le reţinute permisele în vederea suspendării dreptului de a conduce. Majoritatea permiselor, 22, au fost reţinute ca urmare a depistării conducătorilor auto sub influenţa alcoolului.
Autovehiculelor depistate în circulaţie cu defecţiuni tehnice le-au fost retrase certificatele de înmatriculare (25), până la remedierea problemelor.
În total, poliţiştii au sancţionat contravenţional un număr de 1.100 de participanţi la trafic, cuantumul amenzilor fiind de aproximativ 180.000 de lei.
Poliţiştii sibieni continuă activităţile specifice de prevenire a accidentelor şi de combatere a încălcării normelor rutiere având drept scop principal creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor în trafic.

Ultima oră

Comentariul meu