exclusiv - premieră pentru un aeroport din românia la sibiu. ce alt super avion aterizează aici! (video)

boeing 777Aeroportul din Sibiu va fi primul pe care va ateriza cel mai mare avion de pasageri din lume. Pe pista aerogării sibiene va ajunge cel mai de top și mai de succes model al companiei Boeing. Vorbim de modelul de aeronavă cunoscut sub denumirea de 777.

După ce Ora de Sibiu a anunțat în premieră că la Sibiu va ateriza un avion C17 Globe Master III, cu o capacitate de 265 tone, unul din cele mai mari avioane de transport din lume, site-ul nostru a primit confirmarea că încă un super avion va ajunge în oraș, în această lună.
Pe pista aeroportului din Sibiu va ateriza în această lună avionul care are cea mai mare autonomie de zbor din lume. Niciodată în România nu a ajuns un astfel de model, așa că evenimentul este o premieră națională.
Vorbim de un Boeing 777, care are o capacitate de minim 305 pasageri.

ATERIZEAZĂ pe la mijlocul lunii iunie
”Avionul va teriza, dacă va fi să vină în data de 16 iunie, sau cel târziu în următoarele 72 de ore după această dată”, a declarat Nicoleta Boborodea, purtător de cuvânt al Aeroportului Internațional Sibiu, pentru Ora de Sibiu. În România nu a avut loc niciun zbor comercial sau oficial al acestui avion. Totuși un avion de acest tip a aterizat odată pe Aeroportul Otopeni, fiind vorba însă de o urgență medicală la bord.

CITIȚI ȘI: VIDEO Premieră absolută pe Aeroportul Internațional Sibiu. Aterizează un MEGA AVION!

Ce înseamnă Boeing 777
Avionul a fost gândit pentru a asigura trei piețe – în funcție de distanța necesară de a fi parcursă : piața A (3900-5200 mile nautice – 7223-9630 km), piața B (5800-7700 mile nautice – 10742–14620 km) și piața C (orice peste 8000 mile nautice – 14816 km).
Boeing 777 (prescurtat uneori și T7) este un avion bimotor subsonic lung-curier de mare capacitate construit de firma americană Boeing. Acest tip de avioane deține recordul curent de autonomie pentru avioane comerciale (17.450 km fără alimentare). Alte caracteristici speciale ale aeronavei includ fuselajul perfect circular, un set de șase roți pe fiecare ax al trenului de aterizare, și posibilitatea de a fi echipat cu motorul foarte performant General Electric GE90.

avion sibiu

Transport pentru Nato
Surse de încredere au confirmat pentru Ora de Sibiu, că Aeronava Boeing 777 va aduce la Sibiu mai mulți militari ai NATO, care participă la un exerciţiul din România, la Cincu. Exercițiul va reprezenta un test important pentru JFC Napoli, întrucât el va trebui să demonstreze că este capabil să planifice şi să conducă operaţii militare, într-o poziţie dislocată, pentru asigurarea apărării colective a NATO. Potrivit scenariului, Comandamentul Întrunit al NATO de la Cincu va gestiona o criză în zona Mării Baltice. Scenariul ar putea presupune acţiuni de război hibrid, apărare împotriva rachetelor balistice, reacţie împotriva atacurilor cibernetice, precum şi protecţie chimică, biologică şi radiologică. Cea mai importantă fază a exerciţiului este programată în perioada 17 – 28 iunie 2015.
În paralel, Forţele Terestre Române vor organiza la Cincu şi un exerciţiu al unui comandament de divizie, care se pregăteşte pentru a găzdui viitorul Comandament al Diviziei Multinaţionale Sud – Est a NATO, a anunţat şeful Statului Major al Forţelor Terestre, generalul Dumitru Scarlat.
După finalizarea exerciţiului de la Cincu, Comandamentul Întrunit al NATO şi elementele de comandă ale NRF vor reveni la Napoli. Tranzitul prin România al trupelor NRF va fi gestionat, ulterior, de cele două Comandamente NATO care se vor înfiinţa la Bucureşti – Unitatea de Integrare a Forţelor Alianţei (NFIU) şi Comandamentul Multinaţional de nivel divizie (MND – SE). Reprezentanţii Comandamentului de la Napoli au efectuat până acum două vizite la Cincu – în noiembrie 2014 şi în ianuarie 2015. În acest context, autorităţile române au avut de executat, în regim de urgenţă, şi câteva lucrări de reparaţii şi modernizare în poligonul Cincu. De asemenea, în luna februarie, reprezentanţii NATO au vizitat şi Bulgaria, întrucât şi această ţară va fi implicată în mutarea comandamentului de la Napoli – alături de România şi de Italia.
Pentru exerciţiul de la Cincu, Armata Română urmează să aducă în poligon o parte din tehnica militară care a participat, luna trecută, la exerciţiul NATO din poligonul Smârdan. De asemenea, trupele americane din România vor deplasa în Cincu o parte din tehnica militară aflată la aerodromul Kogălniceanu.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=Fop6Qu2CN0E” splash=”https://i.ytimg.com/vi/Fop6Qu2CN0E/sddefault.jpg” caption=”Boeing Introduces its New Fuel-Efficient, Twin-Engine Jet for Long-Haul Flights: The 777X”]

Ultima oră

Participă la discuție

8 Commentarii

  1. ce articol slab. de dragul senzationalului, numai gafe peste gafe. Ora de sibiu, iesi afara!

  2. Articolul este asa de prost scris, multe date eronate…si pe langa,am pretentia de la un ziar sau un website ”sa vorbeste” corect 🙂

  3. V-ati batut joc de acest articol. Data viitoare nu ar strica o documentare mai buna despre avion. Acest tip de avion a mai aterizat in Romania, la Otopeni. Inteleg, este o premiera pentru aeroportul din Siniu, dar nu pentru Romania.

  4. Sa va mai spun ca Boeing 777 si Boeing 747, A340, B787, aceste modele au aterizat la OTP? Asa ca Sibiu nu e primul aeroport din Romania care va primi un 777. Poate in premiera pentru Sibiu, alta poveste :).

  5. Am mai aterizat la SIB și aș ateriza și acum, dar nu cred că pot! O să verific!

  6. Foarte subțire documentarea despre Boeing 777. Haideți să lămurim nițel lucrurile.
    1. Boeing 777 este un model foarte banal de avion pe aeroporturile marilor metropole. Aeronava în sine nu este nici pe departe cea mai mare aeronavă de pasageri din lume. Acest “cel mai mare” poate avea mai multe înțelesuri. E cea mai lungă? Are cea mai mare capacitate de transport din punct de vedere al numărului de pasageri? Poate e cea mai înaltă?
    2. Pe lângă asta, Boeing 777 există în 4 modele B772, B77L, B773 și B77W. Asta pentru că prescurtarea T7 este o inepție de care nu a auzit nimeni niciodată. Codurile aeronavelor le găsiți cu ușurință pe net. Dar iaca un link: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_ICAO_aircraft_type_designators
    3. Cel mai mare avion de pasageri din lume din punct de vedere al numărului de pasageri pe care-i poate transporta e Airbus A380-800, cod ICAO A388, care poate transporta până la 853 de pasageri. A388 are deține de asemenea și recordul pentru cea mai mare anvergură a aripilor unui avion de pasageri, cu 79,75m.
    4. Cel mai lung avion de pasageri însă e Boeing 747-8, adică B748 care are 76,3m lungime și este cu 3,6m mai lung decât A388 care are “doar” 72,73m.
    Într-un final, ce Boeing 777 vine la Sibiu?

    Salutări distinse!
    D. (www.avioane.de)

    P.S. Acest comentariu se vrea doar o completare utilă a articolului de mai sus, respectiv o critică plină de zâmbet, de la un pasionat de avioane și fotografia de gen