video foto operații în premieră mondială la polisano! uite cine le-a făcut

Viața unui pacient în vârstă de 57 de ani, diagnosticat cu anevrism de aortă, a fost salvată printr-o operație de remodelling de aortă realizată cu succes în premieră națională la Spitalul European Polisano, de către echipa de medici Heart Team. Reprezentanții Spitalului European Polisano anunță lansarea Centrului de excelentă în Chirurgia aortică și afecțiunile cardiovasculare complexe.

operatie polisano 3

Conform medicilor, pacientul a fost diagnosticat cu anevrism de aorta la iesirea din inima. ”Anevrismul aortic reprezintă o dilatare patologică a unui segment al aortei, determinată de factori precum înaintarea în vârstă și slăbirea rezistenței peretelui aortic, depunerea plăcii aterosclerotice pe peretele vascular, traumatisme sau factori genetici. [contextly_auto_sidebar id=”6RUmp9jt2CG4cAzgQ2p90xc8Rrju0EeI”] Netratată, aceasta dilatație se extinde, ducând la slăbirea vasului și în final ruperea sa, fenomen ce determină instalarea unei hemoragii interne masive și fatale în lipsa unei intervenții urgente. Jumătate din pacienții cu ruptură de anevrism nu ajung la spital la timp pentru a fi salvați”, au explicat medicii.

Intervenția a durat 4 ore
Interventia de remodelling de aortă a durat aproximativ patru ore și a constat în excizarea anevrismului prin remodelarea rădăcinei aortice cu un inel protetic Coroneo și reimplantarea arterele coronare. ”În comparatie cu procedura de implantare de valva mecanica, interventia de remodelling ofera pacientului posibilitatea de a-si pastra valva aortica nativa, scutindu-l astfel de dependenta de tratament medicamentos pentru inima”, au mai spus medicii de la Polisano.

O zi specială”

„Astazi este o zi cu totul speciala pentru noi. Ne mandrim cu doua performante importante care ne plaseaza in topul spitalelor de referinta internationala in chirurgia cardiovasculara complexa si in special in patologia aortei. Remodellingul de aorta este inca una dintre interventiile moderne realizate in premiera nationala in spitalul nostru, care ofera pacientilor un plus de beneficii fata de interventiile clasice. Centrul lansat este singurul de acest gen din Romania care vine in intampinarea cazurilor grave, pentru care romanii ar fi plecat in mod normal la clinicile din strainatate” a declarat dr. Victor Costache, directorul medical al Spitalului European Polisano si seful sectiei de Chirurgie cardiovasculara si toracica.

Cine a realizat operația

Operatia a fost realizata de catre Echipa Inimii – Heart Team, alcatuita, dupa model european, din chirurgi cardiovasculari si cardiologi interventionisti de renume international: Conf. Dr. Victor Costache, directorul medical al Spitalului European Polisano si seful sectiei de Chirurgie cardiovasculara si toracica, Dr. Nicolae Florescu, seful sectiei de Cardiologie interventionala si Dr. Alexandru Voican, medic specialist Cardiologie interventionala,impreuna cu anestezisti si cardiologi clinicieni. In medie, echipa medicala trateaza anual aproximativ 60 de cazuri de patologie aortica.

Centrul de excelență

Comunicarea acestei reusite reprezinta pentru Spitalul European Polisano un prilej de a anunta deschiderea in cadrul spitalului a Centrului de excelenta in Chirurgia aortica si afectiunile cardiovasculare complexe. Proiectul consta intr-un parteneriat incheiat cu 4 institutii medicale din Suedia, Marea Britanie si Franta si Irlanda, prin intermediul caruia medici cu experienta vor asista echipa spitalului in realizarea interventiilor deosebit de complexe.

 Invitați speciali

Centrul este inaugurat in cadrul unei conferinte de presa a Spitalul European Polisano impreuna cu Universitatea Lucian Blaga Sibiu, eveniment onorat de distinsa prezenta a Prof.Univ. Dr. Sherif A H Sultan, chirurg, profesor si cercetator renumit la nivel international, cu contributii remarcabile, inovative si de pionerat in domeniul medical si universitar.Profesorul este atat Vicepresedintele Societatii Mondiale de Chirurgie Vasculara si Presedinte al Institutului Vascular de Vest, cat si membru al altor 13 societati nationale si internationale de chirurgie vasculara, endovasculara si angiologie.Cu ocazia lansarii centrului, Prof. Sultan a asistat echipa Heart Teamla efectuarea a trei operatii de endoprotezare aortica cu MFM Streamliner pentru tratarea disectiei de aorta. Aceasta procedura a fost realizata in premiera nationala la Spitalul European Polisano, in 2014, de catre Dr. Victor Costache.

CONFERINȚA DE PRESĂ A MEDICILOR

[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=ER-qQJQOAx4″]
DECLARAȚII PACIENTĂ

[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=3FOhddLCJxw”]

 

Ultima oră

Comentariul meu