ora de sibiu live: ceremonial religios la aft sibiu pentru militarii decedați în accidentul de elicopter de la stejăriș. vine si iohannis (ora 13.40)

Astăzi de la ora 14,00, la Academia Trupelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu va avea loc un ceremonial pentru cei opt militari decedați în urma prăbușirii unui elicopter în satul sibian Stejăriș. Ora de Sibiu transmite live evenimentul.ceremonial

Duminică la ora 14,00, la Academia Trupelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu va avea loc un ceremonial pentru cei opt militari decedați în
La finalul întâlnirii, ministrul a precizat că a dorit să se întâlnească cu rudele pentu a le tranmsite condoleanţe, iar celor doi tineri care au ajuns primii la locul accidentului să le mulţumească pentru că i-au ajutat pe cei doi militari supravieţuitori.

UPDATE – Vine si Iohannis!
Presedintele ales va fi prezent la ceremonialul de azi!

Stirea initiala:

„M-am întâlnit cu membrii familiilor pentru a le transmite condoleanţe. Mâine, în jurul orei 14.00, după ce vor fi îndeplinite toate formalităţile, vom organiza un ceremoial militar religios (n.r. – la Academia Forţelor Terestre), după care vor pleca sicriele cu mijloace de transport spre Argeş, Alba şi Câmpia Turzii cu un C 130, iar familiile vor stabili când vor avea loc înmormâmtările”, a declarat Duşa.

Ministrul Apărării a spus că a vrut să le mulţumească celor doi tineri care au ajuns primii la locul accidentului aviatic.

„De asemenea, i-am invitat pe cei doi băieţi care au fost primii la faţa locului şi am dorit să le mulţumesc pentru spiritul lor umanitar şi pentru faptul că au intervenit cu curaj şi i-au salvat cei doi militari. Le-am mulţumit şi le-am dat o amintire”, a spus Duşa

Întrebat în ce stadiu este ancheta, Mircea Duşă a răspuns: „Nu facem declaraţii de presă, este un moment foarte dificil şi n-am vrut decât să mă întlnesc cu familiile şi cu cei doi tineri”.

Cei doi tineri salvatori ţineau în mână câte o cutie neagră în care erau binocluri.

Întrebat cum a fost la faţa locului şi ce a văzut acolo, unul dintre cei doi tineri a răspuns: „Era mult fum şi nu vedeai nimic”. Cei doi au fost luaţi apoi din faţa jurnaliştilor şi urcaţi într-o maşină cu care au plecat de la Academia Forţelor Terestre.

Trupurile celor opt militari care şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic din localitatea Stejăriş, judeţul Sibiu, au fost aduse, vineri, în jurul orei 20.30, la Laboratorul de Medicină Legală (LML) Sibiu.

În urma prăbuşirii elicopterului militar IAR-330 PUMA, vineri, în jurul orei 10.40, într-o zonă împădurită din judeţul Sibiu, opt militari şi-au pierdut viaţa şi alţi doi au fost răniţi grav. Potrivit MApN, elicopterul aparţinea Bazei 71 Aeriană de la Câmpia Turzii, se afla în misiune şi ar fi urmat să participe la un exerciţiu în Poligonul Cincu.

Beniamin Pădure, cioban din satul sibian Stejăriş, este cel care a ajuns primul la locul accidentului aviatic, el povestind că a auzit elicopterul în zbor, fără a-l putea vedea din cauza ceţii, după care a auzit o explozie şi s-a îndreptat spre acea zonă, reuşind să vorbească cu unul din răniţi, care l-a întrebat unde se află.
URMĂREȘTE ÎNREGISTRAREA TRANSMISIEI ÎN PLAYERUL DE MAI JOS
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=pWYNk78FNN8″]
ATENȚIONARE
Transmisiile live Ora de Sibiu se pot viziona exclusiv în această pagină, iar preluarea acestora nu este premisă fără acordul scris din partea reprezentanților ORA DE SIBIU. De asemenea download-ul, upload-ul acestora pe Youtube sau alte reţele de video-sharing nu este permisă, acest fapt reprezentând o încălcare a drepturilor de autor deţinute exclusiv de către ORA DE SIBIU

Ultima oră

Comentariul meu