foto și video: cine sunt victimele și supraviețuitorii accidentului de elicopter de la stejăriș

Militarii care au murit la datorie în elicopterul prăbușit în apropiere de satul Stejăriș, din nordul județului Sibiu au vârste între 25 şi 47 de ani.

Într-un comunicat de presă, MApN precizează că cei opt militari care şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic sunt comandorul Artur-Grigore Palfi, în vârstă de 46 de ani, căsătorit, tatăl unui copil, căpitanul medic Rareş-Cosmin Moldovan, de 34 ani, căsătorit, tatăl unui copil, căpitanul Răzvan-Aurel Moldovan, de 29 de ani, căsătorit, sublocotenentul Andrei-Cătălin Apostol, în vârstă de 25 de ani, necăsătorit, maistrul militar cls. I Paul Bădescu, de 41 ani, necăsătorit, maistrul militar cls. II Dorin Fodor, de 43 de ani, căsătorit, tatăl a doi copii, maistrul militar cls. III Vasile-Marian Gădălean, de 33 de ani, necăsătorit, tatăl unui copil, şi maistrul militar cls. III Constantin-Dorin Filip, 30 ani, necăsătorit.

comandorul artur palfi, avea 46 de ani, tatal unui copil, era si medic. alti trei colegi de-ai sai, tineri, aveau si ei copii, iar ceilalti erau abia la inceput de drum.
Comandorul Artur Palfi, avea 46 de ani, tatal unui copil, era si medic. Alti trei colegi de-ai sai, tineri, aveau si ei copii, iar ceilalti erau abia la inceput de drum.

 

capitanul razvan moldovan avea 28 de ani. acum un an se casatorise si tot atunci se mutase la unitatea militara de la turda.
Capitanul Razvan Moldovan avea 28 de ani. Acum un an se casatorise si tot atunci se mutase la unitatea militara de la Turda.

Marin Pop, vecin: „La o varsta atat de frageda sa se intample tragedii de genul asta. Venea sa-si viziteze parintii si cu fratele si cu prietena pana nu s-a casatorit. Un baiat exceptional. Soarta asta chiar ca este cruda.”

Ani, vecina: „Un baiat foarte silitor. A fost la liceul Militar stiu ca voia sa mearga la aviatie un profesionist si inteligent se pricepea la mai multe chestii.

maistrul militar vasile gadalean, in varsta de 33 si tatal unui copil.
Maistrul militar Vasile Gadalean, in varsta de 33 si tatal unui copil.

Cele opt persoane care au pierit faceau parte din elita Armatei Romane, sunt salvatori si cei care pe timp de razboi au menirea de a-i salva pe raniti sau de a interveni in situatii de catastrofa in timp de pace. Aparatul de zbor avea inauntru aparatura de ultima generatie pentru salvarea de vieti.

VEZI IMAGINILE TRANSMISE LIVE DE LA LOCUL ACCIDENTULUI de oradesibiu.ro

Unde au fost duse rămășișele pământești și cum vor fi recunoscute

[wzslider]

CUM AU TRĂIT TRAGEDIA LOCALNICII DIN STEJĂRIȘ

Doar pilotul, capitan-comandorul Corneliu Gabriel Titiana, in varsta de 47 de ani, si maistrul militar Bora Valentin, in varsta de 41 de ani, au supravietuit.

Nasa supravietuitorului: „Eu l-am mosit si crescut de mic. Am auzit azi dimineata de la mama lui ce s-a intamplat, stau aici langa noi. A venit ceva ruda de-ai lor sa o duca la Targu Mures la spital. A auzit ca e in stare grava. Ne rugam sa-i dea Dumnezeu sanatate. E un om de nota 10, painea lui Dumnezeu.

 

valentin bora și tițiana cormeliu sunt supraviețuitorii accidentului de la stejăriș
Valentin Bora și Tițiana Cormeliu sunt supraviețuitorii accidentului de la Stejăriș – foto: Click.ro

Cei doi militari răniţi în urma accidentului aviatic au suferit arsuri pe 40 la sută din suprafaţa corpului, iar unul dintre ei are şi fracturi la mâini şi o contuzie toraco-abdominală. Ei au fost duşi la UPU a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, ulterior find transferațo în capitală. Avionul medical care îi transportă pe cei doi răniţi de la Târgu Mureş spre Spitalul de Arşi din Bucureşti a decolat, în jurul orei 17.00 de pe Aeroportul „Transilvania” din Târgu Mureş.

”Conducerea Ministerului Apărării Naţionale îşi exprimă profundul regret pentru pierderea vieţilor militarilor şi este alături de familiile îndurerate. Ministrul Apărării naţionale, Mircea Duşă, este permanent informat de evoluţia stării de sănătate a celor doi militari răniţi”, mai spun reprezentanţii MApN.

Un elicopter militar IAR-330 PUMA s-a prăbuşit, vineri dimineaţă, în jurul orei 10.40, în zona localităţii Mălâncrav din judeţul Sibiu. Elicopterul, de la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii, se afla în misiune şi ar fi urmat să participe la un exerciţiu în Poligonul Cincu.

Surse militare afirmau că toţi cei zece militari aflaţi în elicopterul prăbuşit erau de la Baza Aerienă 71 Câmpia Turzii.

 

Ultima oră

Comentariul meu