S-a deschis autostrada Săliște - Cunța. Ponta a venit în inspecție, dar nu s-a oprit! (VIDEO FOTO)

Vineri, 14 noiembrie, ora 16.00 va fi deschis traficului auto lotul 3 al autostrăzii Orăştie-Sibiu, care are o lungime de 22 de kilometri. Este vorba despre segmentul dintre localităţile Săliște şi Cunţa. Ora de Sibiu transmite aspecte live video din zonă, începând cu ora 10:30.

autostrada saliste cunta prima

ȘTIREA INIȚIALĂ

NU SE ȘTIE ora exactă la care va fi deschis! Ioan Rus, ministrul Transporturilor, vine în inspecție în jurul orei 11.30. La deschidere este posibil să vină și premierul Ponta, dar oficial acesta nu și-a anunțat prezența.
Până acum, în acest an nu a fost inaugurat nici un kilometru nou de autostradă. Celelalte trei bucăţi din autostrada Orăştie-Sibiu – loturile 1, 2 şi 4 – au fost deschise circulaţiei în urmă cu doi ani şi respectiv cu un an. Din cauza alunecărilor de teren, lucrările la lotul 3 al autostrăzii au fost întârziate.
Astfel că, odată cu inaugurarea celor 22 de kilometri, se va putea circula continuu, înainte de alegeri, pe aproape 115 kilometri de autostradă între Sibiu şi Deva.

IATĂ ÎN PREMIERĂ CUM ARATĂ TRONSONUL SĂLIȘTE – CUNȚA DE PE AUTOSTRADA SIBIU – ORĂȘTIE!

URMĂRIȚI ÎNREGISTRAREA TRANSMISIEI LIVE AVUTĂ LOC LA ORA 11.00 PE ORA DE SIBIU.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=U89kzWgnBBY”]
UPDATE 1:
Ministrul Ioan Rus spune ca autostrada va fi deschisa de astazi in jurul orei 16:00! Acesta merge să inspecteze sectorul de drum și spune că dacă totul este în regulă, lotul 3 al autostrăzii Sibiu – Orăștie, va fi inaugurat astăzi!

Reprezentanţii firmei constructoare i-au explicat că mai sunt necesare lucrări de consolidare a terenului, dar că acestea pot fi făcute fără afectarea traficului rutier.

IATA MAI JOS DECLARATIILE LUI RUS LA SOSIREA PE AUTOSTRADĂ!
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=yeYeMtXYTFY”]

UPDATE 2Victor Ponta este anunțat să vină pe autostradă
Premierul Victor Ponta vine sa inaugureze autostrada Saliste – Cunta!
Acesta a venit cu un autocar plin de jurnalisti din Bucuresti si a plecat intr-o inspectie pe autostrada.
Urmeaza ca in scurt timp sa se intoarca si sa faca declaratii!
VEZI IMAGINI CU PONTA PE AUTOSTRADA IN PLAYERUL DE MAI JOS!
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=-Gs-_vxOh8M”]
UPDATE 3Ponta a venit în inspecție, dar nu s-a mai oprit pentru declarații!
Ponta a venit sa vada autostrada dar nu a mai facut declaratii! Ministrul Ioan Rus a mers să îl întâmpine la Aeroportul Sibiu.

Ponta a venit cu un autocar plin cu jurnaliști, dar nu s-a oprit să facă declarații în zona anunțată oficial de ministrul Ioan Rus, pentru declarații oficiale.

Premierul a continuat drumul său cu autocarul către județul Alba.

UPDATE 4 – Se deschide autostrada la ora 16.00

VEZI MAI JOS DECLARATIILE LUI IOAN RUS PE AUTOSTRADA SALISTE – CUNTA, DUPĂ INSPECȚIA FINALĂ!
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=FqF0I2zIs2s”]

Întrebat ce se întâmplă în zonele cu alunecări de teren, Rus a precizat: „Zonele sensibile vor fi monitorizate 24 de ore din 24 şi vor fi utilaje în cazul în care va fi nevoie să se intervină. Pe cei 126 de kilometri de autostradă, astăzi, de la Sibiu la Deva, se poate circula în siguranţă”.

Întrebat unde este premierul Victor Ponta, Rus a spus că acesta „avea un alt program”, dar că a constatat că se poate circula în siguranţă.

Întrebat, de asemenea, ce a spus premierul despre autostradă, Ioan Rus a răspuns: „Mi-a spus să fiu sănătos”.

Ioan Rus a menţionat că vineri a fost ultima zi de depunere a ofertelor pentru construcţia drumul expres Sibiu-Piteşti, fiind primite şase oferte.

De asemenea, ministrul a afirmat că până în 2016 se vor finaliza o mie de kilometri de autostradă, iar până în 2018 estimează că vor fi gata şi „două autostrăzi transcarpatice”.

Ulterior, ministrul a plecat spre judeţul Alba, unde urma să semneze contractele de execuţie pentru Autostrada Sebeş-Turda, loturile 1 şi 2.

Loturile 1, 2 şi 4 din Autostrada Sibiu-Orăştie au fost deschise traficului în decembrie 2013, lotul trei, de la Sălişte la Cunţa, rămânând însă în şantier din cauza alunecărilor de teren din zonă. Loturile 1, 2 şi 4 ale acestei autostrăzi, cu o lungime totală de 60,5 kilometri, au fost realizate în urma unei investiţii totale de 1,46 miliarde delei (326,5 milioane de euro), fără TVA.

Lotul trei are o lungime de 22 de kilometri, dintre care şase au fost afectaţi de alunecări de teren. Contractul pentru acest tronson a fost semnat în mai 2011, având o valoare de 182,9 milioane de euro. Cei 16 kilometri care erau finalizaţi din respectivul lot nu puteau fi daţi în folosinţă deoarece nu exista nicio ieşire de pe autostradă între Sălişte şi Cunţa.

De asemenea, între Orăştie şi Deva se poate circula deja pe autostradă.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

Publică

  1. Comentator cu o voce groaznica. Un aaaaaaaaaa aaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaa penibil, care enerveaza urcechea aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.