patrulele școlare revin miercuri în zona a patru școli și licee din sibiu

Miercuri 29 octombrie, la ora 12,00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Sibiu, demarează ample acţiuni cu caracter educativ şi preventiv, menite să crească gradul de siguranţă a elevilor  în trafic, îndeosebi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ.

Şi cum puterea exemplului este cel mai bun instrument de educare, în ziua de 29 octombrie, ora 12,00, vor fi activate patrulele şcolare în zona a patru unităţi de învăţământ din municipiul Sibiu. Este vorba de Şcoala Gimnazială „Regina Maria”, Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga”, Şcoala Gimnazială Nr. 21 şi Colegiul Naţional „Octavian Goga”.

Membrii patrulelor şcolare, însoţiţi de poliţiştii rutieri, vor fi ghizii celor aflaţi în trafic prin îndrumările adresate cu scopul creşterii siguranţei rutiere. Cel mai vizat aspect este cel al modului corect şi sigur de a traversa partea carosabilă, având în vedere faptul că indisciplina pietonală constituie principala cauză generatoare de accidente rutiere cu consecinţe grave în municipiul Sibiu.

Acţiunile poliţiştilor rutieri, realizate în parteneriat cu dascălii sibieni, vor continua în toate zonele unităţilor de învăţământ sibiene, pe tot parcursul anului şcolar 2014-2015, cu scopul primordial de a preveni implicarea copiilor în accidente rutiere.

Ultima oră

Comentariul meu