video foto ponta la sibiu. premierul a fost prezent la depunerea jurământului studenților la academia forțelor terestre!

Premierul României, Victor Ponta a fost prezent joi în Sibiu și Mediaș la două evenimente organizate cu prilejul depunerii jurământului studenților de la Academia Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu și la o dezbatere de la Transgaz Mediaș.

Ponta a ținut să precizeze la Mediaș într-o conferinţă de presă susţinută la Mediaş, judeţul Sibiu, ce părere are despre tandemul Liviu Dragnea – Sebastian Ghiță la conducerea PSD. “Haideţi să vorbim de România şi după aceea vorbim de subiectul…..”, a răspuns premierul.

Întrebat, din nou, cum rămâne cu şefia PSD, Victor Ponta a răspuns: “Deocamdată eu sunt şeful PSD şi o să vă anunţ după aceea”.

VEZI AICI IMAGINI VIDEO CU DECLARAȚIA LUI PONTA LA MEDIAȘ

Paradă și felicitări pentru studenții de la Academia ”Nicolae Bălcescu”

Înainte de întâlnirea de la Mediaș, Ponta i-a felicitat, joi dimineața, pe cei 232 studenți militari de la Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu, cu ocazia depunerii jurământului, prilej cu care a asigurat Armata de respect și mai ales sprijin.ponta 2“Și vreau de fiecare dată să vă transmit respectul, admirația și urările de succes pentru cariera pe care ați îmbrățișat-o, o carieră dificilă, riscantă de multe ori, cu foarte multe lipsuri și cu foarte multe pericole, dar în care vă faceți datoria față de țară, vă faceți datoria față de familiile dumneavoastră și în care, de fiecare dată încercăm să vă arătăm recunoștință și respect”, a spus în discursul său, premierul Victor Ponta.

Primul-ministru a mai spus că vicepreședintele SUA, Joe Biden, precum și secretarul general al NATO “admiră Armata Română și apreciază rolul pe care militarii români îl joacă în parteneriatul strategic”.

“Vreau să vă transmit (…) mândria pe care o simt și eu (…) când vicepreședintele SUA, când secretarul general al NATO, ne spun cât de mult admiră Armata Română, cât de mult apreciază rolul pe care militarii români îl joacă în parteneriatul strategic, în operațiunile în care colegii dumneavoastră participă și își riscă viața. Așa încât vreau să vă felicit și să vă urez succes și să vă spun că de fiecare dată când putem să facem lucruri importante pentru dumneavoastră, le vom face”, a afirmat premierul.studenti academie sibiuVictor Ponta a spus că în ultimii 19 ani, de când el a depus jurământul militar, “Armata Română s-a schimbat foarte mult în bine”. “În urmă cu exact 19 ani, depuneam și eu jurământul ca militar în termen. Cred însă că Armata Română în acești 19 ani s-a schimbat foarte mult în bine. Nu întâmplător Armata și Biserica sunt instituțiile în care românii au cea mai mare încredere”, a declarat Victor Ponta.

Peste 1.200 de studenți au depus jurământul

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a declarat joi, la ceremonia depunerii jurământului militar de către studenții anului I ai Academiei Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu, că peste 1.200 de studenți militari depun acest legământ de a-și apăra țara cu prețul vieții.studenti academie sibiu 2

“Acest legământ nu are doar valoare simbolică, ci și una juridică și, mai ales, una afectivă. Ați jurat astăzi să vă apărați țara chiar cu prețul vieții. Ca studenți ai Academiei Forțelor Terestre veți duce mai departe valorile și tradițiile celei mai vechi instituții de învățământ militar din România, cu o istorie de peste 160 de ani. O universitate redutabilă, respectată în țară și în lume, care a dat României generații de ofițeri pregătiți la cele mai înalte standarde”, le-a spus Mircea Dușa celor 232 de studenți militari de la Sibiu.

El a precizat că același jurământ este depus, joi și vineri, în toate instituțiile de învățământ militar din țară, de alți peste 1.200 de studenți militari.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=kPWlEO1Cee0″]

Ultima oră

Comentariul meu