ora de sibiu live – conferință de presă la psd sibiu. iată declarațiile!

Ora de Sibiu vă propus marți o transmisie live de la sediul PSD Sibiu. Acolo de la ora 14.00 a avut loc o conferință de presă a organizației județene Sibiu.

 

 

 

Partidul Social Democrat – filiala Sibiu, a avut programată marți de la ora 14:00 o conferință de presă ce va avea loc la sediul din centrul istoric al Sibiului.

La conferința de presă au participat Ioan Cindrea, presedintele organizatiei, si Ioan Sasu, presedintele organizatiei de pensionari PSD.

Au mai fost prezenți de asemenea Constantin Sofronie de la PC si Florin Staicu de la UNPR.

PRINCIPALELE DECLARAȚII:

 

Ioan Cindrea – președinte PSD Sibiu:

Alocaţia de stat pentru copii, de câţiva ani a fost îngheţată de guvernele anterioare la 42 de lei, indiferent de venitul pe membru de familie. Noi am promis şi am trecut în programul de guvernare modificarea şi creşterea graduală a alocaţiei de stat pentru copii, în primul rând pentru cei cu venituri foarte mici. Săptămâna trecută, hotărârea adoptată de Guvernul Ponta respectă această promisiune faţă de această categorie de persoane şi copii din familii cu venituri mici şi de la 1 noiembrie va creşte alocaţia de stat pentru copii, se va dubla pentru toţi beneficiarii, copii, aflaţi în familii cu veniturile mai mici de 530 lei. Complementar pe politica de creştere economică şi soli­daritate socială a actualului guvern aş mai aminti câteva măsuri de protecţie socială: tratament egal pentru copiii din sistemul de protecţie socială și cel aflat în plasament şi cel aflat la asistenţi maternali va primi aceeaşi sumă, de 440 lei. De la 1 noiembrie. Este o măsură de reparaţie şi de tratament egal pentru toţi copiii aflaţi în două sisteme de protecţie socială diferite.

Constantin Sofronie –președinte PC Sibiu:

Majoritatea celor din mediul rural susţin candidatura lui Victor Ponta la funcţia de preşedinte. Asta deoarece a redus TVA-ul la pâine împreună cu Guvernul, a crescut subvenţiile la hectar de la 139 de euro la 159 de euro, a plătit subvenţiile în agricultură blocate de Guvernul Boc, a acordat des­păgubiri pentru fermierii afectaţi de seceta din 2012 şi ca temă de viitor şi-a propus să reducă TVA-ul la lapte, la carne şi de asemenea să moder­nizeze agricultura românească prin accesarea a cât mai multor fonduri pentru irigaţii.

 Florin Staicu – UNPR Sibiu:

UNPR susţine candidatura domnului Victor Ponta din mai multe motive. În primul rând pentru că a reorientat guvernarea României într-o guvernare pentru oameni, bineînţeles relansând creş­terea economică, dar şi redistribuind creşterea eco­nomică spre păturile sociale care au nevoie de acest lucru, respectiv pensionari și alocaţiile pentru persoanele aflate în difi­cultate.

VEZI ÎNREGISTRAREA DE LA CONFERINȚA DE PRESĂ ÎN PLAYERUL DE MAI JOS

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. de doi ani la guvernare d-l Cindrea si PSD-istii n-au avut timp sa vada ca in judet sunt familii care traiesc sub minimul de existenta ? Porcul nu se ingrasa cu o zi iainte de Craciun