Proiectul autostrăzii Sibiu – Pitești s-a înpotmolit din nou. Uite motivul invocat de CNADNR!

Începerea lucrărilor pentru autostrada care ar trebui să străbată Carpații între Sibiu și Pitești, pare să devină incertă. Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale a decis zilele trecute să mai prelungească termenul pentru primirea ofertelor de realizare a studiului SF pentru acest proiect.

 

 

CNADNR a prelungit din nou termenul limită pentru primirea ofertelor pentru revizuirea studiului de fezabilitate (SF) pentru autostrada Sibiu-Piteşti (120 de kilometri), asftel că noul termen este 23 septembrie a.c..

După ce a cheltuit 2,5 milioane de euro pe vechiul studiu de fezabilitate finalizat în toamna anului 2008 şi care între timp a expirat, acum CNADNR a estimat că ar putea da alte 10 milioane de euro pentru unul nou, anunta gandul.info.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a comparat, la sfârşitul lunii iulie, autostrada Sibiu-Piteşti cu „un nou Transfăgărăşan”, estimând că finalizarea studiului va dura un an şi proiectul tehnic încă un an. Rus a estimat că pentru realizarea acestei autostrăzi costurile ar putea ajunge la 30 milioane de euro pe kilometru.

 

Sibiu-Piteşti, singurul tronson din autostrada Nădlac-Constanţa care nu are nici măcar un studiu de fezabilitate actualizat, a fost solicitată în repetate rânduri de constructorul de automobile de la Mioveni.sibiu pitesti

 

Revizuirea studiului de fezabilitate are un cost cuprins între 43,4 milioane de lei (10 milioane de euro) şi 51,3 milioane de lei (11,9 milioane de euro), potrivit anunţului publicat de CNADNR.

 

Autorităţile au mai cheltuit în 2007-2008 alte 2,5 milioane de euro pentru un studiu de fezabilitate pentru Sibiu-Piteşti, studiu care între timp a expirat. Astfel, în octombrie 2008, ministrul Transporturilor de la acea vreme, Ludovic Orban, anunţa că SF pentru Sibiu-Piteşti a fost aprobat şi că potrivit acestuia valoarea estimată pentru cei 116 kilometri de autostradă era de 3 miliarde de euro. Orban spera atunci ca lucrările vor începe în octombrie 2009, după găsirea unui constructor, autostrada urmând să fie gata la finele lui 2012.

Sursa: gandul.info

Ultima oră

Comentariul meu

Publică