FOTO Performanțe notabile în mizerie de nedescris. Așa se antrenează speranțele boxului din Sibiu!

Saci vechi şi puţini, oglinzi al căror luciu s-a dus de mult timp, un ring înghesuit dintr-un perete în altul, tencuială căzută, igrasie, vopsea sărită, poate şi ceva mucegai. Acesta este decorul unui antrenament de box al copiilor, juniorilor şi seniorilor în sala Clubului CSM Sibiu.

 

 

Arată mai rău decât un subsol de bloc, dar este o sală în care se face sport de înaltă performanţă.

Se pregătesc aici membri ai lotului naţional, medaliaţi la Naţionalele României, sub îndrumarea antrenorului Emil Bihorean. Se întâmplă în România anului 2014, semn că în continuare sportul este sărac, iar boxul mai mult poate decât alte discipline.

Imaginea neclară din oglindă

Sportivii, asemeni balerinilor, îşi studiază uneori mişcările în oglindă în timpul antrenamentelor, pentru a observa greşelile de ţinută. Sala de scrimă a CSA Steaua are un perete întreg tapetat cu oglinzi, iar spadasina Ana Maria Brânză este una dintre sportivele care la finalul antrenamentului de pe planşă ajunge în faţa oglinzii, pentru o ultimă repriză de exerciţii.

sport

În sala de box sibiană, trebuie să te concentrezi la maximum şi să ai grijă ce colţ al oglinzii priveşti în timpul unei astfel de tentative de a te corecta singur în timpul antrenamentului.

sport3

1.316 de sportivi erau legitimaţi de Federaţia Română de Box, în 2012, potrivit cifrelor statistice, după ce la începutul anilor 2000, acest număr se situa peste graniţa de 3.200 de sportive.

sport2

Sportivii care îşi petrec ore în şir în această sală au obţinut constant performanţe. Alexandru Ciociu este medaliat cu bronz la naţionalele de cadeţi şi vececampion naţional în 2014, iar Irina Stoica, 27 ani, este campioană naţională în 2013 şi deţinătoarea Cupei Romaniei (la categoria 60 kg), în 2014.

spor1

Boxul românesc a primit în vara acestui an organizarea unui Campionat European de box feminin, marcând o reconciliere mult aşteptată între FR Box şi AIBA, forul suprem al sportului cu mănuşi. În perioada 31 mai – 7 iunie, Bucureştiul a fost gazda primului turneu final de box, la nivel de amatori, după 45 de ani de la întrecerea din 1969 a băieţilor.

Problemele boxului românesc nu se opresc însă aici.

Sursa: prosport.ro

Ultima oră

Comentariul meu