biserici din lemn la comandă în sibiu. prețurile pornesc de la 22.000 de euro (galerie foto)

Contra unui cost de 22.000 de Euro, o firmă din Sibiu construieşte, la comandă, biserici din lemn. Prima dintre ele a fost deja ridicată în Avrig, în vreme ce următoarea va fi executată pentru comunitatea de români din Florida, SUA.

 

 

O firmă din Sibiu specializată în construcţia de case şi cabane din lemn a început să execute, de curând, şi biserici la comandă. Astfel, orice persoană care doreşte să ridice un lăcaş de cult nu trebuie decât să contacteze meşterii de la Homelemn, din Avrig, şi să fie dispusă să scoată din buzunar 22.000 de euro, relatează presa locală.

Prima biserică de acest fel a fost realizată la cererea proprietarilor cabanelor de pe Valea Avrigului. A fost ridicată în numai trei luni, iar din iulie găzduieşte slujbe.

„M-a abordat cineva şi mi-a spus că acea parte a comunităţii şi proprietarii cabanelor din zonă vor să aibă şi ei o biserică şi m-au rugat să le ridic una”, a povestit constructorul, Neluţu Aftode.

„O biserică?”, mi-am spus, Să încercăm să o ridicăm. I-am zis protopopului Vasile Gafton, cu care am dicutat cel mai mult, să mă lase puţin să mă documentez, să văd exact ce presupune, cât ar dura o astfel de lucrare şi apoi le răspund. Am căutat multe informaţii pe internet, mi-am făcut calculele şi apoi le-am spus că o pot ridica şi ei au zis să ne apucăm de treabă. Atunci, cu echipa mea, am început munca. Am reuşit să ridicăm biserica în trei luni”, a adăugat el.

Vestea a circulat însă rapid, astfel că, de curând, firma din Avrig a primit o solicitare din partea comunităţii de românia din Florida, SUA.

Chiar dacă a acceptat, Neluţu Aftode spune însă acest proiect va fi puţin diferit: biserica va fi realizată, pe bucăţi, în România, urmând ca de asamblarea ei să peste Ocean să se ocupe altcineva.

„Am primit o propunere de la un preot din Avrig. Acesta are o relaţie bună cu comunitatea românilor din Florida, şi discutând cu ei, au spus că vor şi ei o biserică”, a spus constructorul. „Am vorbit şi eu, dar pentru că e greu să obţinem viza şi să mergem acolo să o facem, cred că o să o construim aici şi o să o trimitem în Florida. O să fie pe bucăţi, numerotate, şi ei vor trebui doar să o asambleze”, a adăugat Aftode.

Sursa: gandul.info

PENTRU IMAGINI CLICK AICI !

Ultima oră

Comentariul meu