ioan cindrea: uniunile care au participat la alegeri în județul sibiu nu mai funcționează

Liderul PSD Sibiu crede că ordonața prin care primarii și consilerii locali pot să migreze de la un partid la altul este una bună și pentru județul nostru. Cindrea se așteaptă la o migrare mai ales la Mediaș.

 

”Cu siguranţă suntem într-o situaţie specială, situaţie în care uniunile care au participat la alegerile locale nu mai funcţionează. Şi trebuia deblocată situaţia. Avem, de exemplu, situaţia din Consiliul Local din Mediaş, unde nu putem înlocui doi consilieri, pentru că foştii parteneri din PNL nu semnează. Autorităţile locale, respectiv secretarul, are nevoie de semnăturile foştilor aliaţi”, crede Ioan Cindrea.

”Ori, în această situaţie, cred că a liberaliza, a da posibilitatea într-o anumită perioadă, de a da posibilitatea celor care au candidat în alianţe să opteze pentru unul din partidele din alianţă, este o soluţie de a debloca situaţia din administraţiile locale care se vede în imposibilitatea de a funcţiona. Acesta este scopul pentru care s-a dat Ordonanţa care le dă posibilitatea aleşilor să îşi aleagă partidul din care să facă parte”, a mai spus acesta.

 

Cindrea: În județul Sibiu nu cred că vor fi primari care să schimbe partidul

Cindrea vede OUG-ul dat de Victor Ponta ca fiind o măsură bună ce va debloca problemele din administrațiile locale.

”Cred că este o măsură bună, care după această perioadă va debloca situaţia din administraţiile locale. Problema de la Mediaș se va rezolva prin aplicarea alianţei. Am încercat toate căile de mediere. Foştii parteneri, respectiv preşedintele PNL, Mircea Cazan, a promis că va semna…

Noi am semnat în toate situaţiile care au apărut, or, ei, de circa trei luni de zile, ne ţin blocaţi în Mediaş şi în alte localităţi şi nu mai semnează nimic. Şi-atunci, trebuia adoptat un act normativ care să reglementeze o situaţie specială, printr-o ordonanţă specială. Nu am semnale că în județul Sibiu vor fi primari care să schimbe partidul, dar probabil că şi ei vor avea posibilitatea să meargă la partidul din alianţă care îi reprezintă. El le recomand tuturor se gândească bine și să facă ceea ce este mai bine pentru comunitate” a mai spus Ioan Cindrea.

Ultima oră

Comentariul meu