Ministrul Transporturilor vrea ”un drum lărgit” în loc de autostrada Sibiu - Pitești

Ioan Rus, ministrul Transporturilor, vrea s-o lase mai moale cu „inflaţia“ de autostrăzi schiţate pe hârtie, din cauza costurilor mari pe care le-ar angaja atât pentru construcţie, cât şi pentru mentenanţă, şi lansează ideea realizării mai multor drumuri-expres, care să dea şansa dezvoltării pentru toate regiunile ţării

Ministrul a afirmat, la Adevărul Live, că a propus transformarea în drum-expres a actualei şosele Curtea de Argeş-Sibiu prin lăţirea cu încă o bandă şi că analizează mai multe trasee pentru două legături între Moldova şi Transilvania. Potrivit lui Ioan Rus, până la data de 31 august va fi gata Master Planul pe Transport. Acest document va fi mai apoi va fi discutat împreună cu Comisia Europeană, cu toate că există deja acordul de principiu pe el.

O soluţie mai ieftină pentru Sibiu-Piteşti

Ioan Rus a explicat că toată lumea este de acord asupra necesităţii unei autostrăzi Sibiu-Piteşti, fiindcă ajută dezvoltarea României din punct de vedere economic, mai ales că Dacia, cel mai mare exportator a lţării, ar putea transporta mai repede maşinile vândute în Occident. Însă ministrul pune problema costurilor.

„Noi, în tot exerciţiul bugetar european până în 2020, avem 6 miliarde de euro toţi banii pentru autostrăzi. Dacă am face Sibiu-Piteşti, ar costa 3 miliarde de euro, adică jumătate“, a declarat ministrul. Rus spune că am ieşi mai ieftin dacă, în loc de autostradă, România ar lărgi drumul actual Curtea de Argeş-Sibiu, iar cu economiile Guvernul să „impulsioneze“ tronsonul Piteşti-Craiova.

Sursa. Adevarul.ro

Ultima oră

Comentariul meu