video cisnădie riscă să rămână din nou fără spital! ce spune managerul instituției despre acest lucru!

Primul spital orășenesc redeschis de guvernarea Ponta se chinuie să supraviețuiască. Spitalul din Cisnădie, cu o capacitate de 50 de paturi și tot atâția angajați, funcționează pe baza unei autorizații provizorii, fără să fie acreditat de Minister. Fondurile abia ajung de la o lună la alta, iar bugetul după luna octombrie este incert.

 

Aproape 70 de spitale mici din întreaga ţară au fost închise în anul 2011, de Guvernul Boc, după ce au fost considerate nerentabile. Guvernarea USL şi-a făcut o temă de campanie din redeschiderea unităţilor închise atunci. Primul dintre spitalele orăşeneşti redeschise a fost cel din Cisnădie, în urmă cu doi ani. Chiar dacă bolnavii din Cisnădie care sunt internaţi îşi pot face analizele aici şi pot fi trataţi pentru boli care nu necesită tratament complex, mulţi resimt lipsa anumitor secţii, anunta digi24.ro.

 

” E spitalul micuş şi ar mai trebui ceva, ar trebui să reînfiinţeze Chirurgia “, spune un pacient.

 

Nici până acum secţiile de Chirurgie, Oftalmologie şi Cardiologie nu au fost desigilate, pentru că nimeni nu vrea să se angajeze aici.

 

” Nu avem încă medic. Chiar am găsit un medic pentru luna iunie, la contractare, dar acesta nu s-a mai prezentat “, povesteşte Dorina Hânzu-Dăncăneţ – managerul Spitalului Cisnădie .

 

Chiar dacă funcţionează la capacitate redusă, pacienţii – cei mai mulţi dintre ei în vârstă – se bucură că nu mai trebuie să bată drumul până la Sibiu, ca să se trateze.

 

Spitalul nu este încă acreditat, iar bugetul de la Casa de Asigurări oferă finanţarea a doar 50 de paturi, din peste 100, câte existau înainte de închidere. Deocamdată, bugetul este asigurat doar până în luna octombrie.

 

 

Spitalul are un buget lunar de 180.000 de lei, din care doar 15% este asigurat de autorităţile locale. Reprezentanţii Primăriei spun, însă că, dacă fondurile asigurărilor de sănătate nu vor fi suplimentate prin rectificare la nivel naţional, bugetul local nu are cum să susţină funcţionarea spitalului cu mai mult decât este deja prevăzut.

 

 

Dintre acele aproape 70 de spitale închise în anul 2011, Guvernul a redeschis, până acum, mai puţin de 10. Printre acestea se numără spitalul din Buftea, dar şi cele din Odobeşti, judeţul Vrancea şi Urlaţi, judeţul Prahova. Sursa: digi24.ro

 

CLICK AICI CA SĂ VEZI VIDEO!

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu