s-au stabilit câștigătorii de la salonul internațional de artă fotografică 2014. uite unde merg marile premii!

S-au stabilit în sfârșit câștigătorii celei de-a 16-a ediții a concursului Salonului Internațional de Artă Fotografică 2014. Fotografii din acest an au prezentări care i-au pus în dificultate pe evaluatorii din juru. Evenimentul s-a desfășurat în perioada 22-24 august 2014.

 

Din juriu au făcut parte Bernardo Federico Neumann (Argentina), Olivier Mauffrey (Franţa), Louis Guermond (România/Franţa), Balási Csaba – EFIAPg (România) şi Fred Nuss – AFIAP (România).

Juriul a avut o muncă titanică pentru că în concurs au fost înscrise 1601 de imagini fotografice din 38 de ţări. Toate lucrările selecţionate de juriu vor fi prezentate în Salon al cărui vernisaj este programat în data de 5 octombrie 2014 la Centru de Informare pentru Turişti situat în incinta Primăriei Municipiului Sibiu.

Autorii ale căror fotografii au obținut cele mai mari punctaje vor fi medaliați de federațiile internaționale de specialitate. Astfel la secțiunea Abstract, medalia de aur FIAP a fost atribuită lui Laurenţiu Mărgineanu din Râmnicu Vâlcea – România  pentru imaginea “Rana”, iar la secțiunea Open cel mai mare punctaj l-a obținut Elek Papp (Ungaria) pentru fotografia „Why?”.

hu_elek_papp_why

 

La secțiunea Abstract medalia de aur PSA a fost atribuită lui Jianzhen Chen (China) pentru lucrarea Fishermen, iar la secţiunea Open aurul pleacă în Luxemburg la Jean-Luc Brausch pentru lucrarea The Wolfman .

lu_brausch_jean-luc-the_wolfman

La secțiunea  OPEN  concurența a fost extrem de mare, punctajele foarte strânse îngreunând decizia juriului. Printre cei medaliați cu aur se numără: Gabriel Tudosescu (Bucureşti) pentru lucrarea “Angel 30” – Aur Royal Photographic Society UK, Majid Alamri (Oman)  „Fisher7” – Aur Images Sans Frontière, Bhaskar Mukhopadhyay (India) „Artiste with clay” – Aur United Photographer International, Zee Kek Heng (Singapore) – Workers pouring salts – Aur AAFR, Saikat Maity (India) – Kites – Aur Orizont.

Conform tradiției Placheta „Gh. Lăzăroiu”- premiu in memoriam pentru cel care a pus bazele Salonului Internațional de Artă Fotografică de la Sibiu și a Fotoclubului Orizont se acordă lui Laurenţiu Mărgineanu pentru lucrarea „În (a)Murg”.

ro_susa_dan_humanity

 

Din cele 65 de medalii, premii speciale și mențiuni ce vor fi decernate celor mai buni artiști fotografi, 15 (cincisprezece) rămân în România.

„Graţie înaltei ţinute artistice, Salonului Internaţional de Artă Fotografică de la Sibiu i s-a acordat de către Federaţia Internaţională de Artă Fotografică pe lângă patronajul ediţiei din acest an şi 5 stele pentru ediţia precedentă. După 30 de ani de continuitate Salonul de la Sibiu continuă să stârnească interesul artiştilor fotografi din întreaga lume. Ne bucură în primul rând prezența lucrărilor de calitate din țară precum şi numărul relativ ridicat de premii acordat artiștilor români și mai ales a celor din Sibiu. Sibienii Dan Şuşa a obținut medalia de bronz PSA pentru imaginea  “Humanity” la Secţiunea Abstract, iar Ionuţ Alexandru Maior a obţinut la secţiunea Open medalia de Argint din partea Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România pentru lucrarea “Storm“”,  declară Liliana POPESCU, coordonatorul SIAF 2014.

Ultima oră

Comentariul meu