eveniment unic în românia: trei zile de baschet în locuri neconvenţionale din sibiu

Unul din cele mai iubite sporturi revine la Sibiu, la doar o zi de la meciul disputat între Naţionala de Baschet Masculin a României şi selecţionata Slovaciei, meci câştigat de România cu 90 la 86. Fericitul antrenor al naţionalei, Marcel Ţenter, îşi doreşte ca prin „Zilele Baschetului” să atragă cât mai mulţi tineri pasionaţi de acest sport.

 

 

Pentru a putea demonstra faptul că sportul cu inel se poate juca oriunde şi de către oricine, organizatorii au pregătit deja terenul pentru ca meciuri de streetball din competiţia adresată amatorilor să aibă loc în spaţii în care nu s-a mai jucat până acum baschet: un depozit, un magazin şi chiar un acoperiş al unei clădiri din Sibiu. Meciurile se vor disputa pe toată durata zilelor de sâmbătă şi duminică.

“Baschetul este de atâta timp la înălţime în oraşul nostru aşa că ne-am folosit de acest fapt pentru a organiza primul meci de baschet pe acoperişul unei clădiri din Sibiu. Astfel, acest frumos joc va fi pentru o oră la înălţime atât la propriu cât şi la figurat” a declarat Claudiu Hila, preşedintele Asociaţiei Al 6-lea jucător Sibiu.

Antrenamente profesionale pentru tineri

Antrenorul principal al echipei naţionale de baschet masculin a României, Marcel Țenter, va susţine astăzi, 21 august, o lecţie deschisă pe acoperisul Bibliotecii Astra din Sibiu. La acest antrenament vor participa copii cu vârste cuprinse între 12 şi 16 ani.

Tinerii vor avea posibilitatea să înveţe regulile de bază ale baschetului. De asemenea, Marcel Ţenter va arăta participanţilor şi ceea ce înseamnă baschetul profesionist, acesta fiind unul dintre cei mai importanţi antrenori români în activitate.

Marcel Țenter  şi-a început cariera de antrenor în anul 2009, timp în care a pregătit echipele de prima liga din România: U Cluj, Gaz Metan Mediaş şi SCMU Craiova, iar în present este antrenorul principal al României şi al echipei Alba Fehervar din Ungaria. In cei 5 ani de activitate, Țenter şi-a trecut în palmares un titlu de campion al României şi o Cupă a României.

Înscrie-te aici pentru meciurile din cadrul Zilele Baschetului Sibiu 2014!

Ultima oră

Comentariul meu