musical al anilor 70 pus în scenă de studenții sibieni la teatru în cadrul unui super festival din polonia

Spectacolul „Zbang – A Musical Abba Fantasy” va participa la cea de-a VII-a ediție a Festivalului Melodrama – European School Theatre Festival. Spectacolul tinerilor actori sibieni va avea loc în seara zilei de 23 octombrie, la Jelcz-Laskowice în Polonia.

 

 

Concepția regizorală semnată de Șerban Puiu sugerează atmosfera de Broadway și propune tinerilor de azi o perspectivă

„Zbang – A Musical Abba Fantasy” este primul musical montat la Sibiu, o adaptare originală a celebrului musical „Mamma mia”. Atmosfera de Broadway creată pentru acest musical propune tinerilor prezentului o perspectivă a culturii pop și flower power a anilor 70.

În spectacol se cântă live, iar numerelor de musical ale show-ului original li se adaugă momente noi care au ca bază muzicală alte melodii celebre ale epocii, asimilate scenariului original. Decorul spectacolului este realizat exclusiv din proiecții gândite de scenograful Mihai Păcurar iar concepţia regizorală este semnată de Şerban Puiu.

zbang-01 foto -¬ tnrs

În cadrul ediției din acest an, Șerban Puiu va susține un atelier de teatru în data de 24 august, prin care propune un set de exerciții al căror scop este conștientizarea legăturii dintre corp și minte.

„Este vorba despre conștientizarea și controlul dinamicii trupului prin impuls mental. Mișcarea se interiorizează prin concentrarea pe un proiect imaginar și gândul se exteriorizează prin expresie corporală. Realizarea unității funcționale minte-corp este primul pas în arta actorului”, a declarat regizorul.

Ultima oră

Comentariul meu