super concerte, mașini retro, produse tradiţionale, ateliere pentru copii și plimbări în aer liber cu bicicleta prin dumbrava sibiului la ”sibiul de odinioară”

Evenimentul „Sibiul de Odinioară” care va avea loc weekendul acesta în Pădurea Dumbrava – zona camping, își propune să recreeze timp de două zile atmosfera sărbătorilor și petrecerilor în aer liber de altă dată.

 

Pe lângă spectacolele de muzică uşoară cu Gabriel Dorobanţu, Marina Voica, Marina Florea, Carmen Rădulescu şi Carmen Trandafir şi cele de muzică populară cu Junii Sibiului şi invitaţii lor, respectiv Mariana Deac, Gabriel Dumitru, Andreea Haisan, Paula Ananie, Stana Stepănescu, Daniel Pop şi Codruța Rodean, evenimentul oferă şi alte modalităţi de distracţie şi petrecere a timpului liber.

 

Intrarea la toate concertele va fi liberă.

 

Cei care vor trece pragul locaţiei evenimentului aflată în Pădurea Dumbrava – Camping, vor avea parte de multe alte surprize care cu siguranţă că vor fi pe placul celor ce doresc să retrăiască atmosfera de odinioară a Sibiului, dar şi pe placul celor care vor să petreacă clipe de neuitat într-un cadru natural de excepţie la câteva minute distanţă de centrul Sibiului de mers cu maşina, autobuzul sau bicicleta şi chiar şi pe jos.

 

Ateliere de joacă pentru copii cu jocurile de odinioară

 

“Sibiul de Odinioară” nu înseamnă numai concerte de muzică ușoară și populară. Evenimentul din Pădurea Dumbrava – Camping reînvie și jocurile din perioada anilor 70 – 80 prin ateliere de creație pentru adulți și copii.

 

În cadrul atelierelor de creativitate “ Magic Hands”, copiii sunt provocaţi să-şi folosească şi să-şi dezvolte imaginaţia, spiritul creativ, abilităţile de comunicare, încrederea, spiritul critic, bunul gust precum şi gândirea logică.

 

Jocuri precum ”Țară, țară, vrem ostași”, ”Mațele încurcate”, ”Obligatea”, ”Nouă cărămizi”, ”Elasticul”, ”Avioane”, ”Flori, fete, filme sau băieți”, ”Rațele și vânători” sau ”Șotron, pară”, precum și multe altele vor anima zona specială din cadrul evenimentului ”Sibiul de Odinioară”.

 anexa 1 - plan amplasament sdo 2014

Atelierele de joaca pentru copii, vor fi funcționale sâmbătă și duminică în intervalul orar 10:00 – 13:00.

 

Colțul comercianților cu produse de odinioară

 

Cei care vor ajunge în Pădurea Dumbrava vor avea surpriza să descopere și o zonă specială cu produse gastronomice făcute în stil tradițional de către mici producători din județul Sibiu.

Plăcinte și prăjituri de casă, folosite cu succes în urmă cu 30 – 40 de ani, vor fi readuse la viață și oferite spre vânzare și degustare doritorilor. Siropurile de fructe de altă dată, se vor regăsi și ele printre produsele aflate la comercializare. De asemenea standurile cu produse de carmangerie și mezeluri tradiționale, fructe, legume, produse de patiserie și panificație dar şi lactate, brânzeturi şi apicultură își așteaptă cumpărătorii în mica piață țărănească amenajată în cadrul evenimentului.

 

Colțul DISCO cu muzica anilor 70-80

 

În timpul zilei, la Sibiul de Odinioară , pe parcursul weekendului într-un spațiu dedicat, va fi amenajată o discotecă în aer liber. Hiturile celor de la ABBA, BZN, Boney M, John Lennon, Demis Roussos, Depeche Mode, Pink Floyd, Queen, Cher C.C. Catch, Heart,Def Leppard,Whitesnake sau Deep Purple sunt doar câțiva dintre artiștii cu renume care se vor auzi în timpul zilei în Pădurea Dumbrava. Melodiile le vor reaminti celor prezenți atmosfera disco a anilor ’70-’80.

 

Plimbări cu bicicleta în Aer Liber

 

Pe lângă concertele din aer liber, spectatorii vor avea la dispozitie zone de activități și de distracție amenajate în spațiul de eveniment sau vor putea opta pentru plimbări în Pădurea Dumbrava, Grădina Zoologică sau Muzeul Satului. În parteneriat cu I Velo, va fi amenajată o zonă de unde vizitatorii vor putea închiria în mod gratuit biciclete pentru plimbările în aer liber între orele 12.00 – 22.00.

 

Expoziție retro mobil

 

Celebrele VW Beetle care au făcut furori în întreaga lume în anii 70, vor putea fi revăzute și ele într-o mini expoziție ce va avea loc în locația evenimentului Sibiul de Odinioară. În parteneriat cu Old Friends Club Sibiu, în zilele de sâmbătă și duminică, vor putea fi văzute mai multe mașini retro, printre care și VW Beetle sau motociclete specifice acelei perioade de timp. Un stand dedicat special acestor bijuteri pe patru roți, va fi amenajat spre vizitare la Sibiul de odinioară.

 

Info generale proiect.

 

„Sibiul de odinioară” este un proiect inițiat de „Media International Plus” şi “Ora de Sibiu” care aduce în prim plan generația de aur a muzicii românești. Cei mai îndrăgiți soliști de muzică de petrecere, romanţe, melodii de neuitat și folclor autentic românesc vor recrea, timp de două zile, atmosfera petrecerilor în aer liber de altă dată.

 

Evenimentul va avea loc in perioada 23 – 24 august, în Pădurea Dumbrava – zona camping, în intervalul orar 10:00 – 22:00.

 

Mai multe detalii despre programul ”Sibiul de Odinioară” se pot obține și de pe pagina de Facebook a evenimentului, https://www.facebook.com/Sibiuldeodinioara

 

„Sibiul de odinioară” este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu realizată cu sprijinul Genius Cars Sibiu, Iello Dev și Tursib.

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. 1. speram ca toate actiunile sibiene sunt depolitizate.
    2. din pacate, ar trebui sa facem o lista lunga cu personalitati ale Sibiului care au lasat o urma adanca in cultura sibiana si care, parte dintre ei, au trecut in lumea celor drepti, sau al altora, care din diverse motive, sunt departe de Cetate in aceste zile…
    3. se cuvine sa le multumim tuturor care sunt inca activi si care se zbat in hatisul actual al “democratiei originale”, pentru ca “cele bune, sa ramana”, sa le multumim si sibienilor, pentru contributia lor prin participare la desfasurarea acestor evenimente ale Cetatii…

    https://www.facebook.com/mircea.bozan