festivalul medieval revine în forță la sibiu. ce surprize au pregătit organizatorii!

Multaşteptatul festival medieval revine la Sibiu în 29 august, pentru a ne transporta din nou în vremurile de demult. Domniţe în pericol, cu rochii lungi şi obrajii rozalii, cavaleri care se luptă între ei cu săbii şi frâng inimile tinerelor din public, piese de teatru şi spectacole pirotehnice, toate acestea şi multe altele vor încânta din nou publicul sibian şi turiştii.

 

 

Festivalul  începe vineri, 29 august 2014 cu parada de deschidere, la care participă toţi artiştii invitaţi anul acesta la Sibiu. Parada festivalului va lua startul de la ora 21:00, din Parcul Cetăţii -Turnul Dulgherilor, urmând traseul Parcul Cetăţii – Bulverdul Nicolae Bălcescu – Piaţa Mare. Evenimentul va fi prezentat şi în acest an de tinerii actori sibieni Andrada Grosu şi Bogdan Sărătean.

Carros de Foc (Spania) cu două spectacole în premieră la Sibiu

Compania Carros de Foc Spania, cunoscută în întreaga lume pentru spectacolele impresionante cu marionete şi care alegorice supradimensionate, este prezentă în acest an, în programul Festivalului Medieval „Cetăţi Transilvane” Sibiu, cu două spectacole de teatru stradal în premieră la Sibiu, „Salvador” şi „Druida de Jagul”. Ambele spectacole poartă publicul într-o lume magică şi surprinzătoare.

busibiu_cce2007_festival_medieval_cetati_transilvane_07

Tabere medievale şi ateliere meşteşugăreşti în fiecare zi de festival

Pe parcursul celor trei zile de festival, în Piaţa Mare îşi vor instala taberele medievale Compania de Reconstituiri Istorice Chigot, Compania Arrany Griff Rend şi ordinul cavaleresc Anacronism Sibiu. Toate cele trei companii vor prezenta în taberele medievale demonstraţii de lupte cavalereşti, spectacole de animaţie stradală, spectacole de dans medieval, prezentări de arme şi armuri medievale.

Calfele Călătoare vor fi de asemenea prezente la Festivalul Medieval „Cetăţi Transilvane“ Sibiu.

Evul mediu şi poveştile lui urbane. Nouă conferinţe în programul festivalului.

Programul festivalului este completat şi în acest an de o serie de trei conferinţe de medievistică, susţinute de Profesor Universitar Doctor Zeno Pinter şi Florinela Anca Vasilescu. Toate conferinţele vor avea loc la Casa Hermes, Sala Studio, Piaţa Mică, nr. 11.

20090829095422-crispus-la-festivalul-medieval-cetati-transilvane-1382385698

Festivalul celor mici – program special pe parcursul dimineţii, pentru copii

O secţiune specială din programul Festivalului Medieval „Cetăţi Transilvane“ Sibiu este dedicată copiilor. Pentru aceştia, pe parcursul dimineţii, în zilele de sâmbătă, 30 august şi duminică, 31 august sunt prezentate spectacole de teatru sau dans special create pentru copii. Este vorba despre spectacolul de dans „Dumbrava veseliei“, spectacol cu şi pentru copii şi spectacolele de teatru profesionist, susţinute de Compania de Teatru Interactiv Bucureşti, „Scăpărătoarea“ şi „Groaznicele peripeţii ale lui Dovlecel“.

Iarmaroc, statui vivante şi demonstraţii de dresură păsări de pradă

Atmosfera de vechi târg medieval va fi recreată prin organizarea şi în acest an a iarmarocului medieval, la care vor participa meşteşugari şi artizani din toată ţara. De asemenea, a fost invitat şi în acest an la festival Grupul Axel Sibiu, care va oferi în cele trei zile de festival demonstraţii de dresură păsări de pradă.

 

Ultima oră

Comentariul meu