sute de pietoni sancționați în weekend de polițiști la sibiu pentru că au fost indisciplinați în trafic

Aproximativ 300 de pietoni au fost sancţionaţi în doar 2 zile pentru indisciplină în trafic iar 97 de conducători auto au fost sancţionaţi pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Serviciul Rutier acţionează pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative şi le recomandă şoferilor să respecte regulile de circulaţie. Acţiunile poliţiştilor continuă.

 

În vederea reducerii numărului şi a consecinţelor accidentelor rutiere precum şi în vederea impunerii unui climat de disciplină în rândul pietonilor referitor la indisciplina acestora în trafic, în zilele de 7 şi 8 august la nivelul judeţului Sibiu au fost desfăşurate acţiuni preventive pe această linie. Reamintim faptul că, la nivelul judeţului Sibiu, indisciplina în trafic a pietonilor rămâne una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

 

În urma acţiunii, în care au fost angrenaţi 71 de poliţişti rutieri şi 37 de poliţişti de ordine publică, au fost aplicate 535 de sancţiuni contravenţionale şi ridicate în vederea suspendării 13 permise de conducere şi retrase 6 certificate de înmatriculare. Totodată, au fost constatate 4 infracţiuni la regimul rutier.

 

Sute de pietoni indisciplinați în trafic

297 de pietoni au fost sancţionaţi pentru indisciplină în trafic, 97 de conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional pentru nerespectarea regimului legal de viteză, în 3 situaţii s-a aplicat şi măsura complementară de suspendarea a exercitării dreptului de a conduce autovehicul pentru o perioadă de 90 de zile, iar alte 141 de sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri în trafic.

 

Serviciul Rutier atrage atenţia tuturor participanţilor la trafic cu privire la necesitatea respectării regulilor rutiere şi le recomandă pietonilor să-şi sporească atenţia, să traverseze numai prin locurile speciale amenajate, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că se poate face în condiţii de siguranţă.

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu