razie la taxiuri în sibiu și mediaș. zeci de amenzi aplicate și permise reținute de polițiști!
FOTO arhivă

În vederea reducerii riscului de victimizare prin accidente rutiere produse pe fondul nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului în regim taxi şi instructorilor auto autorizaţi, în cursul zilei de 6 august, poliţiştii rutieri împreună cu inspectori din cadrul Regiei Autonome Registrul Auto Român au desfăşurat ample acţiuni în municipiile Sibiu şi Mediaş.

 

Principalele obiective ale acestor acţiuni au vizat prevenirea victimizării participanţilor la trafic prin accidente produse pe fondul defecţiunilor tehnice în cazul autovehiculelor care circulă în regim TAXI şi cele destinate instruirii practice în vederea obţinerii permisului de conducere. De asemenea, s-au efectuat verificări asupra legalităţii transportului efectuat în regim de taxi şi asupra legalităţii derulării procesului de instruire practică în vederea obţinerii permisului de conducere.

 

Astfel, pe raza municipiilor Sibiu şi Mediaş, au fost verificate în trafic 103 autovehicule care efectuau transport de persoane în regim de taxi şi au fost aplicate 79 de sancţiuni contravenţionale în cazul conducătorilor auto care au încălcat atât normele rutiere, cât şi cele privind legalitatea transportului.

 

A fost reţinut un permis de conducere în vederea suspendării – nerespectarea semnalului poliţiştilor – şi au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

 

În ceea ce priveşte instruirea practică în vederea obţinerii permisului de conducere, au fost controlate 27 de autovehiculele destinate acestei activităţi şi au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale care au vizat, în general, nerespectarea regulilor de circulaţie. De asemenea, a fost retras un certificat de înmatriculare în cazul unui autoturism care prezenta un ITP expirat.

 

Poliţiştii continuă activităţile de prevenire şi combatere a încălcării normelor rutiere sub toate aspectele cu scopul reducerii riscului de victimizare a cetăţenilor în accidente rutiere.

Ultima oră

Comentariul meu