video scandal la casa regală! frații cioabă se ceartă pe seama parastasului tatălui lor!

Defunctul rege al romilor, decedat anul trecut, va avea parte de două ceremonialuri diferite, la împlinirea unui an de la trecerea sa în neființă. Cei doi fii ai acestuia, Dorin și Daniel, nu au ajuns la un accord comun în privința organizării unui singur eveniment de comemorare. Fiecare va face activități diferite în memoria tatălui lor.

 

Regele Internațional al Romilor, Dorin Cioabă, spune că nu este dev accord cu organizarea unui parastas pentru tatăl lui, deoarece religia penticostală interzice un astfel de ceremonial. Dorin va organiza un mic eveniment în centrul Sibiului, chiar în 18 august, ziua în care Florin Cioabă a decedat.

Deci în ceea ce mă privește pe mine, la un an de la trecerea în neființă a tatălui meu, voi organiza probabil în holul primăriei, o expoziție foto în care să aratăm aspecte din activitatea tatălui meu, atâta timp cât a fost rege și președinte la IRU. Tot acolo vom invita câțiva prieteni și apropiați care să vorbească despre tatăl meu, iar în final cei care vor participa ne gândim să îi servim cu o cafea si așa un mic ceremonial, dar nu ca și o pomană sau ca o masă în memoria lui, ci doar pentru a ne aminti de el. Facem ca un eveniment în care să ne amintim de el pentru că religia noastră penticostală nu permite acest lucru, iar tatăl meu a fost unul din cei care să zicem a introdus crendința aceasta penticostală în rândul comunității de romi și el știu că nu și-ar fi dorit o altă ceremonie pentru că nici el nu a acceptat altora din biserică să facă parastase și tot felul de lucruri din acestea. Va fi făcut această ceremonie în data de 18, adică în ziua în care a murit”, spune Dorin Cioabă.

 Nu se supără, dar nu merge la parastas

Dorin Cioabă spune că nu se supără pe fratele lui, Daniel, că acesta va face un parastas conform credinței ortodoxe, dar îl înțeapă pe acesta și spune că tatăl lor nu ar fi vrut să aibă parte de o pomană în memoria sa.daniel cioaba

”Fratele meu înțelege să facă în religia în care este el acum, pomana. Nu gândește ceva rău. Nu. El este ortodox și într-adevăr așa se face. Se face pomană la 6 săptămâni, la șase luni și la un an. Pomana ortodoxă așa se face. Se pune masă mare, se cheamă oameni, se dau haine și tot felul de lucruri. Nu e normal să îi fie făcută o pomană conform obiceiurilor ortodoxe tatălui meu. Dar el a tecut în neființă și nu mai decide el ce să facem și cum să îi facem. El nu și-ar fi dorit un parastas ortodox. Eu nu voi participa la acel parastas pentru că și eu la rândul meu sunt pastor al bisericii penticostale și dacă eu mă duc la astfel de evenimente o să dau un semnal negativ către biserică.

Noi numai avem niciun fel de problemă în familie. Eu nu mai am nicio neînțelegere cu fratele meu. Dacă se ajungea la înțelegere și fratele meu înțelegea să ne lase să organizăm noi evenimentul împreună cu el bineînțeles și să fie un eveniment penticostal, atunci am fi participat cu toți”, a mai spus Dorin Cioabă.

 

Daniel Cioabă îl aduce pe Mitropolitul Ardealului la parastas

În replică, Daniel Cioabă, autoproclamatul rege al romilor din România, spune că el va face un parastas creștin așa cum vrea el și că e problema fratelui său dacă nu va veni acolo.mormant cioaba

”La parastasul de un an, vom face un parastas normal și creștinesc ca și în orice familie creștină. La acest parastas vor participa rude, prieteni apropiați, familia.. Va fi la mormânt o slujbă, după care va fi o masă în numele domnului la un restaurant de cinci stele din Sibiu. La astfel de eveniment nu se fac invitații. Vin doar persoane care simt că trebuie să vină la acest eveniment. Eu mă pregătesc pentru vreo 200 de persoane, dar nu știu câți vor veni. Parastasul este unul creștinesc. O să fie și preoți penticostali și ortodocși. Este problema fratelui meu dacă nu vine. Eu îi fac un parastas tatălui meu cum vreau eu. Dacă el vrea să îi facă altfel să îi mai facă și el încă unul! Nu știu câți preoți o să fie. Eu cred că o să vină și Înalt Prea Sființitul Laurențiu Streza, Mitropolit al Ardealului”, spune Daniel Cioabă.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=xdGqbV7bvUw”]
Parastasul organizat de Daniel Cioabă se va ține sâmbătă la ora 12.00 la mormântul tatălui său din cimitirul Municipal Sibiu, iar acesta va fi urmat o oră mai târziu de o masă la un restaurant de 5 stele din oraș.

Ultima oră

Comentariul meu